Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 10-01-2011, 05:40 AM   #1
nick@koeppen.net
Ironegg
 
nick@koeppen.net's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: California, U.S.
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default Scroll-Wheel on mouse?

Ok this question might seem trivial but here goes:

I am on a macbook pro and am using a Logitech mouse with a scroll-wheel that CAN act as a middle-mouse button. So far everything about it has worked except the 'button' part of it. When I hold the alt key down and try to drag (not zoom) it only works slightly. What I mean buy that is, it will occasionally work but only after several attempts. Also, the cross-hairs you get when dragging appear for a second only once I've lifted up on the scroll-wheel.

So.. I've tried going into system preferences on the mac and tweaking things and that didnt work. I WANT to try adjusting some features in the driver software but I dont know how to do that on mac... yet. I just got the thing for christmas and am currently making the transition from PC and what not.

Any suggestions are much appreciated!! Im doing the mech-warrior tutorial and am SO anxious, but not being able drag is frustrating me.


~Thanks in advance!
nick@koeppen.net is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to nick@koeppen.net For This Useful Post:
Old 10-01-2011, 09:55 AM   #2
bullet1968
Lifetime Member
 
bullet1968's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Australia
Posts: 4,255
Thanks: 158
Thanked 651 Times in 621 Posts
Default

Dunno much about these things mate but driver issue? do the other buttons work without doing funky stuff? I know my bluetooth played up when I first got it..and if I have other bluetooth devices they play havoc with the mouse too??

cheer bullet

this should probably be in the tech question section too mate
__________________
bullet1968

"A Darkness at Sethanon", a book I aspire to model some of the charcters and scenes

Last edited by bullet1968 : 10-01-2011 at 09:58 AM.
bullet1968 is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to bullet1968 For This Useful Post:
Old 11-01-2011, 04:04 AM   #3
nick@koeppen.net
Ironegg
 
nick@koeppen.net's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: California, U.S.
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Ahh sorry. Ill post this over there then. But to answer your question, all the other buttons work perfectly fine. Its just that measly middle scroll button.
nick@koeppen.net is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 05:21 AM   #4
Nilla
Administrator
 
Nilla's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Prague
Posts: 753
Thanks: 28
Thanked 233 Times in 186 Posts
Default

Hi there, no worries on where you post. I've just been a bit of a nazi lately on trying not to get all posts in the basics lounge so the forum works better when people search but they can always be moved around so not a huge deal Better not to double post though.

Hope someone knows the answer to the scroll wheel never used a mac so I don't know the answer, sounds annoying though.
Nilla is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 07:46 AM   #5
nick@koeppen.net
Ironegg
 
nick@koeppen.net's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: California, U.S.
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Haha alright sorry about double posting too? lol. Yeah I was reluctant to switch over to the mac but.. not much of a choice. Either I model on my macbook pro, or no modeling at all because I dont feel like lugging over my PC desktop a couple states for college. Eh.

I'm still kinda looking around online and it seems that there are similar problems but havent really stumbled across any solutions. Should prolly just invest in a new mouse I guess. Thanks though!
nick@koeppen.net is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2011, 08:21 AM   #6
Nilla
Administrator
 
Nilla's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Prague
Posts: 753
Thanks: 28
Thanked 233 Times in 186 Posts
Default

No worries I can just delete double posts as well That's what you get for using a mac, I see your point though. We're in the process of moving countries and we'll have to leave everything everything else behind in favor of hardware. Great life
Nilla is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3d mouse iamcreasy Maya Basics & Newbie Lounge 9 08-01-2011 12:30 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.