Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 04-02-2004, 07:07 PM   #1
dragonfx
Registered User
 
dragonfx's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,257
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default storage and mental ray

gotta problem with mental ray and (i suppose)windows virtual memory
The frist time i hit render it goes smoothly...
The second time i hit render it just freezes maya and in the output i get a series of messages:
"unable to start thread XX: not enough storage space"
(like 6 of them)
If i just kill maya start it again and hit render its the same frist render ok second no way (havnt tested batch render yet since i got this problem)

I have 512mb ram and like some 30Gb free disk space.
Ive tried letting windows manage the virtual memory. And tested manual with 256, 512, 1024, 1536, 2048 and 4096Mb and still the same...

The problem started recently, like a week or so, it doesnt matters if the scene is simple or complex(it just hangs the second time on both), and no subd involved in the scenes...
dragonfx is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2004, 07:43 PM   #2
fredriksson
Subscriber
 
fredriksson's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sweden
Posts: 571
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

I dunno, I get the same message sometimes, but it still renders.
__________________
Björn 'santa' Fredriksson

<A href=http://www.bjornfredriksson.com>Site Online.</A>

Check out our 1on1on1 battle for the SandCrawlers.
fredriksson is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2004, 10:51 AM   #3
dragonfx
Registered User
 
dragonfx's Avatar
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 1,257
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

dunno if it outputted error messages before... i do know it now freezes for whatever time you let him until you kill it...
dragonfx is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2004, 05:52 AM   #4
dave_baer
Moderator
 
dave_baer's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Plantation, Florida
Posts: 1,568
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 9 Posts
Default

Ok. Considering Maya suggests a minimum of 512MB of RAM just to open and use some of the stuff, I would think that you are taxing your system using Mental Ray (a resource intensive ray tracing program) and that your system is basically choking to death. Boost your ram dood, and you shouldn't have any problems.
__________________
Dave Baer
Professor of Digital Arts
Digital Media Arts College
Boca Raton, Florida
dbaer@dmac.edu
dave_baer is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.