Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 06-02-2004, 09:24 PM   #1
Auctor
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default uv map(?) problem

Hi folks... again with a problem that donīt let me sleep.

i made a char (my first) out of a cube. Used SubD and converted it then to a poly object. till now no problem.

But i wanted to assign, just for test, fur to it. Well, the fur was only on one part of the object. only on the front of the head. No way to get the fur on the other parts work.
Ok, never used it and thought i am just to stupid for it. BUT, i tryed to make a uv map of it and there is only a part of the head too. But i selected everything of the object. I donīt added anything. is all out of one singel cube.

Here are two pics of it. Maybe you understand my problem and donīt have to try to understand my BAD english.



and here the map of the object:





Hope you can help me.

Thx a lot!

Martin aka Auctor
Auctor is offline   Reply With Quote
Old 06-02-2004, 10:26 PM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

Yep, you need to UV map the object. Probably be easiest to do this at a stage before the conversion to SubD.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2004, 07:50 AM   #3
Auctor
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ah, thx... yes it works.

thx soooo much for helping me.

ps.: the comic stripts on your page are just genius. *G* could be me in there.
Auctor is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2004, 12:50 PM   #4
Auctor
Registered User
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 23
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

hi.. me again with a "problem".

Now, i can attach fur on my object. But, the Fur is on the whole object. ok, with the artisan tool it is possible to "paint" the fur. Well, at least in theory. I think i have a bug in my tool.

First, if i paint fur letīs say to the feets of my monster, it also apears on the head on some parts. And i donīt know why.
But anyway, i have some strange behaviors with the sculpt tool. I donīt know if that is normal. If i select the brush and just go with the mouse over the object a lot of "R"īs (for replace i think) apear on it. i donīt klick. just go with the mouse over it. If i move the mouse out of the object the "stuff" is still there.

Here is a pic of it. The mousepointer is not on the object.




I think i read somethere of a Bug with ATI cards (work on a laptop and have a Radeon 9000 mobility). Could it be that? Or is it just normal behavior?


And, is it possible to select faces and just add fur to that selected faces? i donīt found anything in the manual about it. Or is there another way to do it? (except the sculpt tool).


thx again for your help. i donīt know what i would do without you folks... Great community here. (not like in the other boards there you could not post if you are a "newbie")


Greets

Martin
Auctor is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2004, 03:59 PM   #5
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

If the UVs of your feet are using the same UV space of the head, then when you paint on the feet, the head will also recieve it. When you layout UVs, fit them all in the upper right corner of the UV Editor, as the map will tile from that square.
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 03:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletinŪ Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.