Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 14-02-2004, 05:20 PM   #1
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default Texture file importing errors

Curious if anyone else has experienced this when connecting a file node and choosing an image. Some files, no different than any other image file in the same folder, give me an error when I choose it and refuse to load. Can't understand why. They all open in photoshop fine and they're all hi-res jpg. Anyone have any ideas?
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2004, 06:07 PM   #2
howardporter
Subscriber
 
howardporter's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: usa
Posts: 985
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

fortunately I havent had that problem yet. Maybe its the naming? I know Maya doesnt like it when I name something with just numbers, but I havent tried that with graphic files yet.
howardporter is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2004, 07:05 PM   #3
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

The files in question all have names and numbers (aka image001, image002, etc.) but while some open the others don't. Don't know why.
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2004, 07:20 PM   #4
kbrown
Moderator
 
kbrown's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: London, UK
Posts: 3,198
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Any chance that some of the .jpg files are progressive? Afaik maya doesn't support proggressive jpegs...
__________________
Kari
- My Website
- My IMDB

Do a lot, Fail a lot and Learn a lot!
kbrown is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2004, 07:22 PM   #5
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

I was thinking of that earlier but didnt check. I figured since it's a pro texture CD collection that they'd produce them all in the same way. I'll take alook and post later.

EDIT: Well after checking in photoshop, all the images seem to be standard jpgs. I tried re-importing them into maya and now they all load without a problem so I'll put it in the "maya was a little buggy that day" file.
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Model Errors Urgent advice!! sreynoso Maya Basics & Newbie Lounge 11 23-10-2014 12:39 PM
Importing Renders to AE Ozgalis Dynamics & Special Effects 1 08-12-2010 09:56 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.