Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 14-02-2004, 07:57 PM   #1
PrimalSniper
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default image help.

how do I use an image after I have imported it? its a gif. I kno gif may not be the best for maya but i needed it to be transparent. let me kno what i should do.
__________________
http://www.evolvedsearch.tk - Check it out.
PrimalSniper is offline   Reply With Quote
Old 14-02-2004, 08:02 PM   #2
howardporter
Subscriber
 
howardporter's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: usa
Posts: 985
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

your best bet for a transparency is to use a tiff with an alpha channel.

assign a shader- in the color channel choose file and select the desired image.
howardporter is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2004, 05:18 AM   #3
PrimalSniper
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

where do I go to assign a shader? im using Maya 4.5 and im new at this. only been using it for like 1 week.
__________________
http://www.evolvedsearch.tk - Check it out.
PrimalSniper is offline   Reply With Quote
Old 15-02-2004, 06:35 AM   #4
howardporter
Subscriber
 
howardporter's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: usa
Posts: 985
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

-->
Attached Thumbnails
 
howardporter is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2004, 02:31 AM   #5
PrimalSniper
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thank you
__________________
http://www.evolvedsearch.tk - Check it out.
PrimalSniper is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2004, 02:59 AM   #6
howardporter
Subscriber
 
howardporter's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: usa
Posts: 985
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

no problemo!

how are you fairing? any screenshots we can see?
howardporter is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2004, 07:10 PM   #7
PrimalSniper
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Onces I am in Lambert, I right-click Color and it takes me to "Create Render Node". I can see some textures and stuff, but I dont see my picture? Is there a library in Maya where imported stuff gets stored?
Attached Thumbnails
 
__________________
http://www.evolvedsearch.tk - Check it out.
PrimalSniper is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2004, 07:25 PM   #8
howardporter
Subscriber
 
howardporter's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: usa
Posts: 985
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

in the color channel click on the checkerboard box- a window will popup choose "file" your shader window will open- next to the blank box that says "filename" there is a folder icon. click that and browse for your image file...

if you are applying it to that geometry you will first have to uv map it
howardporter is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2004, 07:58 PM   #9
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

Hit F1 and read up on the Hypershade. That's where you create all your shaders.
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2004, 04:43 PM   #10
maya4todd
Subscriber
 
maya4todd's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Santa Monica, CA.
Posts: 163
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey Howard,
I don't know if you tried this, but when I turned off all the fancy graphic interface stuff for XP and set it to the W2K look my computer is now almost twice as fast.

I thought I'd throw that in there after seeing your screenshot, even though it's unrelated.
maya4todd is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Breakfast - Original SM Gallery Image by Philip Miss_Nova Simply Maya Gallery 4 19-04-2011 07:37 PM
Stratocaster - Original SM Gallery Image by Philip Miss_Nova Simply Maya Gallery 2 31-12-2010 10:30 AM
Mec Celeste - Original SM Gallery Image by Diego Ruiz Diaz Miss_Nova Simply Maya Gallery 2 22-12-2010 05:58 AM
Physical Fitness Center Lounge - Original SM Gallery Image by Philip Miss_Nova Simply Maya Gallery 0 05-12-2010 12:32 PM
Guards - Original SM Gallery Image by Escelce Miss_Nova Simply Maya Gallery 0 05-12-2010 12:01 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.