Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 01-03-2004, 05:16 PM   #1
strobe7
Registered User
 
strobe7's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Detroit
Posts: 311
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question blend shapes

I think I have a very dumb question, but in all the books I have it does not specify if blend shapes works on all surfaces, i.e. nurbs, polys, subs, - does it?

I have 6 poly heads all tweaked into vowels, and when I try to create a blend shape, it says "no deformable objects selected"? I did it with nurbs before, but don't understand why it won't work? I converted to subs and it said the same thing.
I deleted the history, and nothing.

any ideas please?

I am choosing the shaped heads, and then the main head last.

also, where in the deformation list do I place the blendshape when applying it to a smoothly bound character? I read you can do it, but the deformation order is important. Does it go before, or after clusters and tweaks?
__________________
Lungs not guns....

Last edited by strobe7 : 01-03-2004 at 08:42 PM.
strobe7 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2004, 08:40 PM   #2
strobe7
Registered User
 
strobe7's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Detroit
Posts: 311
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I really need an answer
__________________
Lungs not guns....
strobe7 is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2004, 08:56 PM   #3
Kurt
Registered User
 
Kurt's Avatar
 
Join Date: May 2002
Location: Niagara Falls, Canada
Posts: 5,285
Thanks: 0
Thanked 64 Times in 64 Posts
Default

Try converting all your surfaces into sub then back..that sometimes helps... Also make sure that your geo is 100 percent extact same. If that dont work post a pic so i can have a beter look. They can be a pain some times.
__________________
I am enough of an artist to draw freely upon my imagination, knowledge is limited, imagination encircles the world. (Albert Einstein)

http://kurtboutilier.cgsociety.org/
Kurt is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2004, 10:55 PM   #4
strobe7
Registered User
 
strobe7's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Detroit
Posts: 311
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok, thanks Kurt.
__________________
Lungs not guns....
strobe7 is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.