Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 07-07-2004, 07:40 AM   #1
swankymonkey
Subscriber
 
Join Date: Jul 2004
Location: Northern California
Posts: 445
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Manipulator go bye bye

Hey all

I'm new to MAYA so I've been messing around ALOT with the menus to see what I can see but I did something to the manipulator tool and I have no idea how to change it back. When I go to EXTRUDE a face the manipulator doesn't appear automatically anymore. I now have to manually activate a manipulator to start moving the selected face and its driving me nuts. Some one PLEASE tell me what the hell I've done so that I can undo it.

Thank you for any help

Dave
swankymonkey is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2004, 09:01 AM   #2
tiz
Subscriber
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 83
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

only possible solution i could find is to go to window>settings/preferences>preferences>manipulators and then under show manipulators, maybe you accidentally set it to none. When i tried to set it to none though, it didnt hide the manipulator tool, so im not sure if im helping you really out here, but its worth i try. Oh yeah, in the same window, its possible to set the sizes of the manipulators. When you set all these manipulators to their minimum value, the manipulator practically disappears. Maybe that's what you did... Well, hope you can solve your problem with this. If not, im sure someone else around here knows what you should do. good luck,

tiz
tiz is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2004, 03:26 PM   #3
swankymonkey
Subscriber
 
Join Date: Jul 2004
Location: Northern California
Posts: 445
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for the reply Tiz, but I tried those settings already. I can get a manipulator if I click on one after I hit EXTRUDE, but the cool rotate, scale, translate manipulator doesn't pop up on its own anymore. These are sad days ...

Dave
swankymonkey is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2004, 04:10 PM   #4
swankymonkey
Subscriber
 
Join Date: Jul 2004
Location: Northern California
Posts: 445
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

OK. I guess I toggled off the CONSTRUCTION HISTORY. Thats what seemed to do it. Whew! Jeez, I hate noobs.

Dave
swankymonkey is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2004, 04:09 AM   #5
THX1138
14 Year Veteran
 
THX1138's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: U.S.A.
Posts: 2,135
Thanks: 0
Thanked 69 Times in 68 Posts
Default

Thats almost same thing that happend to me except my case was with the texture projection manipulators. Having the construction history off didn't effect my modeling manipulators, just my texturing manipulators. Thats odd how your's effected your modeling manipulators.
THX1138 is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.