Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 05-01-2005, 07:05 PM   #1
matt4068
Subscriber
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 274
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default need help with creating water with soft bodies.

hi, firstly what i have done is this tutorial

http://www.3d-palace.com/forums/viewtopic.php?t=4107

it doesnt work for me :/ i have done everything it says and my soft bodies seem to just rise and rise and they never come down! i have done the solvers/set initial state for selected and this has made frame 1 my desired size i want for my ripples, now i just need them to go down again.

Any ideas?

Thanks,
Matt

Last edited by matt4068 : 05-01-2005 at 07:16 PM.
matt4068 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 07:07 PM   #2
matt4068
Subscriber
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 274
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

by the way, he says a saw to fix it.. i just cant find what he is talking about...

"If your softbody seems to Blow Up when you hit play, try setting your playback method to play all frames in your settings. If it still blows up, try increasing your over sampling. If THAT doesn't work, lower your magnitude"

my magnitude is 5 and my frequency is 20.
matt4068 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 07:48 PM   #3
matt4068
Subscriber
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 274
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i found both the above setting and neither did anything.
matt4068 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2005, 08:15 PM   #4
matt4068
Subscriber
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 274
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

bizarre..... i downloaded the file from

http://renderfast.com/tutorials/water/#

to check what settings he used in the original thing and everything is the same as mine. so i decided to try and make it within this scene, just next to his and see if mine works here... it id :S. so i thought that meant that something was wrong in my scene. so anyway i went back to my scene and made yet another with the same settings as before and it works :S

wierd eh...
Matt
matt4068 is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2005, 03:54 PM   #5
Napster
Registered User
 
Napster's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Chicago
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

to render you must go to edit > render editor > choose a codec > then sit back and watch
__________________
----{=
Napster is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toilette Water - Original SM Gallery Image by Roux David Simply Maya Gallery 1 04-12-2010 08:55 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.