Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 15-03-2005, 11:25 AM   #1
mikemman
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post Pls Help_ maya stops responding when render in mental ray

Hi Everyone.
Every single time I render a single frame using Mental ray after a few mins maya stops responding.

This happens regardless of what scene, how heavy the mesh, how many lights, wether dmap shadows or raytrace low res or high res.

I assume it might be a hardware problem Im using a P4 2.8gig 1024mb 533 mhz ram. Geforce 5600 PM800 motherboard.

I have searched the net for answers, and read many other forums and stuff but still cant find anything that will help.

Pls pls pls help if you have any idea why this is happening before I pullall my hair out.

thanks in advance.
mikemman is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2005, 09:14 PM   #2
metallicjet66
Subscriber
 
metallicjet66's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Florida, U.S.A
Posts: 517
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

dude, i HAD the same exact problem, first of all, make sure that if ur tryin to render something really big with a reflection, and lots of detail, ur gonna have to have a pretty much fast PC for it, minimum 512 mb ram will be the best, a good graphics card, and if u already have that, re-install maya
__________________
Aim:Nshad BB Court
msn:nothinbutchains@hotmail.com
metallicjet66 is offline   Reply With Quote
Old 20-03-2005, 03:01 PM   #3
mikemman
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you very much for the reply.

I discovered the problem had nothing to do with the machine or a heavy scene ect, but lay in an anti virus software installed on my machine, it was called bitdefender (winsoft)

Since uninstalling it MR renders fine!
thanx again.
mikemman is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Rending Render Layers Ozgalis Lighting & Rendering 7 07-01-2011 07:04 PM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 11:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.