Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 23-03-2005, 09:59 PM   #1
Noradul
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default 2 Quick Questions

Just a couple quick questions that i'm sure i am just being stupid about

1. When I create a motion path, why doesn't my curve show the start and end frames onscreen. On the tutorial, the curve has a 1, at the beginning of the curve where the frame starts, and a 200 at the end, where the curve ends. How do I make this appear.

2. When using the graph editor, why doesn't my object update in the viewport? Again, this works in the tutorial, where he edits a keyframe, such as Y position in the graph, and you can see the results in your viewport. Mine doesn't, how do i make this happen, because it would be very useful.

Thanks

David
Noradul is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2005, 02:32 AM   #2
dave_baer
Moderator
 
dave_baer's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Plantation, Florida
Posts: 1,568
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 9 Posts
Default

1. You have to attach the object to the motion path in order for the start and end frame numbers to show up. Also, be sure that it is set to START/END" in the option box.

2. Maybe a video issue? It normally updates when you move a keyframe in the GE. This is the first I've heard of this. What are your system specs?
__________________
Dave Baer
Professor of Digital Arts
Digital Media Arts College
Boca Raton, Florida
dbaer@dmac.edu
dave_baer is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2005, 04:27 AM   #3
Noradul
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

For the first part, about the motion paths, thanks, it is working now, which helps.

As for the second issue with the graph editor, my specs are fine. Or at least should be. I have an ATI Radeon 9600 XT 128 mb, 512 RAM, 2.5 GHZ AMD processor, haven't had any problems with it before. I dunno. All I know is that when I use the middle mouse button to move a keyframe, say on the Y direction graph, nothing is updated in the viewport, for any type of graph. I dunno.
Thanks for that, anymore suggestions would be appreciated.

David
Noradul is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2005, 04:42 AM   #4
dave_baer
Moderator
 
dave_baer's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Plantation, Florida
Posts: 1,568
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 9 Posts
Default

Try this.

Go to WINDOW > SETTINGS PREFERENCES > PERFORMANCE SETTINGS and make sure that Dependency Graph Evaluation is checked on DRAG.
__________________
Dave Baer
Professor of Digital Arts
Digital Media Arts College
Boca Raton, Florida
dbaer@dmac.edu
dave_baer is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2005, 11:11 AM   #5
Noradul
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 57
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hey Thanks, that helped, the graph editor is updating as it should now. I appreciate it.

David
Noradul is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.