Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 25-03-2005, 07:23 AM   #1
mr.atlantis
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Hungary, Szeged
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Is it possible to render objects in wireframe with specular highlights?

Hy people!

Is it possible to render objects in wireframe with specular highlights, shadows in a scene with other (non-wire) objects in Maya?
(Like the max render included)
Attached Thumbnails
 
mr.atlantis is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 09:22 AM   #2
Alan
Moderator
 
Alan's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: London, UK
Posts: 2,800
Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Default

hi sorry there was no reply on this I hadn't seen it. You can achieve that look but it will take a little more work than it does in max (which has a very good wireframe renderer!).

You would have to render a wireframe that occludes the backfaces see the thread in my sig (robotica) and you'll see my wireframes there. That's what I mean. You will then need a beauty render with the spec highlights in. You can then use photoshop to combine the two with the wireframe controlling how much of the the other render you see.

That should work.


Alan
__________________
Technical Director - Framestore

Currently working on: Your Highness

IMDB
Alan is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2005, 10:52 AM   #3
mr.atlantis
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Location: Hungary, Szeged
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you! I'll try this solution.

Anyway, it's crazy that the leading 3d application, Maya, does not have a good wireframe shader.....
mr.atlantis is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
Batch Rending Render Layers Ozgalis Lighting & Rendering 7 07-01-2011 07:04 PM
glass se7enhedd Lighting & Rendering 18 10-12-2010 02:27 AM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.