Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 03-05-2005, 12:34 AM   #1
Mooseboy
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Maya parenting/constraining/??? problem

(I posted this question at polycount as well, but there were no nibbles: http://boards.polycount.net/showflat...0&Number=41007)

I'm using Maya PLE 5.

I'm building a UT2K4 character with custom animation.

I have a gun blank mesh that, through trial and error, is shaped such that most guns that the character holds will fit that shape. Kinda. So as I animate I can fit the hands to that shape and know that the gun will line up in game. Or at least not look ridiculous.

What I want to do is connect this gun blank to the boneweapon joint in such a way that it will follow the hand and always be in the correct location. Then all I need to do is track the other hand to the gun.

I had this set up before, having stumbed upon some magic combination that I didn't really understand of Constrain->Parent and a couple of other things, but then it stopped being effective. I suspect it may be related to the fact that I put the root node (good 'ol Bip01) in a group by itself, but I'm not sure. That Bip01 group is helping me create TurnL/R animations, so I don't want to lose it.

The other thing about all this is that the previously functioning setup allowed me to see the gun blank in Maya, but the mesh didn't export to UnrealEd.

Does anyone know the "real" way to make this happen?

=================
Having read a recent thread here at Simply Maya (http://forum.simplymaya.com/showthre...threadid=16534), it seems that my suspicion about the group interfering with things may have some merit. But that still doesn't tell me how to fix it.

Halp! Please!
Mooseboy is offline   Reply With Quote
Old 09-05-2005, 01:38 AM   #2
Mooseboy
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 30
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

*bump*
Mooseboy is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 11:32 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.