Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 22-05-2005, 04:39 PM   #1
mc-fleury
Registered User
 
mc-fleury's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: canada
Posts: 914
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question move the camera(3ways)

how can i move the camera in the 3 different way.
i know:
-alt+right click=zoom
-alt+left click=turn the object
what is th other way to move the camera
mc-fleury is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2005, 04:46 PM   #2
I-Iybrid
Simply Maya OG
 
I-Iybrid's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Queensbury NY, US A
Posts: 1,438
Thanks: 2
Thanked 14 Times in 14 Posts
Default

Alt + Middle Mouse Button = Pan
__________________
- Hybrid
I-Iybrid is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2005, 05:35 PM   #3
mc-fleury
Registered User
 
mc-fleury's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: canada
Posts: 914
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i forgot to say that i dont have a middle button on my mouse
mc-fleury is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2005, 08:27 PM   #4
mc-fleury
Registered User
 
mc-fleury's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: canada
Posts: 914
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

someone kow how can i move the camera if i dont have threee button on my mouse.i think that a lot of people dont have 3 button on his mouse lol.
mc-fleury is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2005, 12:20 AM   #5
I-Iybrid
Simply Maya OG
 
I-Iybrid's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Queensbury NY, US A
Posts: 1,438
Thanks: 2
Thanked 14 Times in 14 Posts
Default

Its prolly easier to just go out and buy a 3 button mouse. Theyre not too expensive. No more than $20.
__________________
- Hybrid
I-Iybrid is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2005, 01:46 AM   #6
mc-fleury
Registered User
 
mc-fleury's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: canada
Posts: 914
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah i could but if a dont have any cash and i dont want to buy it is there a way to move the camera in three different way.
mc-fleury is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2005, 02:30 AM   #7
TheAnswerRP03
Subscriber
 
TheAnswerRP03's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 104
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Go to window...setting/preferences=>hotkeys...then go under "navigation" you can change any of the defaults....so just assign a new hotkey to be the new camera move that you want....be careful not to overide any other hotkeys....unless you want to change them..hopefully that helped
TheAnswerRP03
TheAnswerRP03 is offline   Reply With Quote
Old 23-05-2005, 12:37 PM   #8
mc-fleury
Registered User
 
mc-fleury's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: canada
Posts: 914
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

thx a lot theanswer
mc-fleury is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.