Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 31-08-2005, 01:52 PM   #1
wirercx
Subscriber
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Converting nurbs to polygons

OK, lets get right down to buisness.

So, I have been trying to convert nurbs to polygons for the past hour and nothing has worked that I know about. I am doing the Low Poly Game Character tutorial.l I have gotten up to the point where you convert nurs to polys and this is what it says: Error: NURBS to Polygons: Shell tessellation failed. Open Script Editor for details.

I have also looked in the script editor, but it means nothing to me...

Ok thank you,
wirercx:rant:

PS: when I go into the option box it says use control points and I do that and thats when it happens. If you needed to know that...

Last edited by wirercx : 31-08-2005 at 02:21 PM.
wirercx is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2005, 03:14 PM   #2
wirercx
Subscriber
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

bumpity bump
wirercx is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2005, 04:06 PM   #3
blomkaal
Subscriber
 
blomkaal's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Denmark
Posts: 816
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Default

Exactly what does it say in the Script Editor?
__________________
Liter is French for 'Gimme some ****ing cola before I break vous ****ing lips!"
blomkaal is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2005, 04:11 PM   #4
wirercx
Subscriber
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

it says
Code:
nurbsToPoly -mnd 1  -ch 1 -f 3 -pt 0 -pc 200 -chr 0.1 -ft 0.01 -mel 0.001 -d 0.1 -ut 1 -un 3 -vt 1 -vn 3 -uch 0 -ucr 0 -cht 0.2 -es 0 -ntr 0 -uss 1 "nurbsSphere1";
// Result: nurbsToPoly1 nurbsTessellate1 //
// Error: NURBS to Polygons: Shell tessellation failed. Open Script Editor for details
wirercx is offline   Reply With Quote
Old 31-08-2005, 11:11 PM   #5
wirercx
Subscriber
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i really need to fix this problem so anybody please give anu suggestion...bump...:headbang:
wirercx is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2005, 03:55 PM   #6
wirercx
Subscriber
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

still stuck... I am so open to any suggestions what so ever.
wirercx is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2005, 04:44 PM   #7
azimuth
Subscriber
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 119
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

have you tried resetting the convert nurbs to poly tool back to default?
azimuth is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2005, 05:13 PM   #8
wirercx
Subscriber
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I just tried that, and that doesn't work... thanks for trying to help though
wirercx is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2005, 05:19 PM   #9
matt4068
Subscriber
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 274
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

try erm, the other convert to poly options, try general and count, if they dont work try duplicating the nurbs thing as an instance and under a new group, duno.
matt4068 is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2005, 02:18 PM   #10
sspikedudley
Subscriber
 
sspikedudley's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Nottingham
Posts: 344
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

upload your file and I will take a look
sspikedudley is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2005, 03:58 PM   #11
wirercx
Subscriber
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 27
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well the think is is that I was searching around and I found a post that Kurt posted and it said that it happens to him too. And he said to juts push it and pull it until it looks good.

But here is a Screenshot of what it looks like after I did the conversion with the error if that is any help:




Thanks
wirercx is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2005, 04:12 PM   #12
matt4068
Subscriber
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 274
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

lol spike from notts, me 2 :p (mansfield)
matt4068 is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Getting angolare and round polygons together? Red_Roxxor Modeling 19 04-02-2011 03:50 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.