Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 03-09-2005, 04:26 PM   #1
Scraggy_dog
Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Manchester UK
Posts: 159
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Nurbs attach/detach problem after trim...

Hi,
Hope I can explain this properly, here goes...
I made a simple model "soda" can from a revolved C.V. curve and then used "detach surfaces" to separate into 3 separate areas to make texturing simple. (Top of Can/Middle[label]/and base of can)
I then projected a curve on the top part and used Trim to make the drinking hole.
I added metal type shaders to top and bottom parts and a "label" to the centre portion of the model...
Now when i added the label, I noticed that it was sitting too low down on the model and needed raising up.
This is where i ran into trouble, because I decided to try to re-attach the 'detached' middle and top portions, and it seems no matter what or how i select (Trim edge/isoparm) or what operation I attempt (Attach surfaces or any other) I cannot get the top and centre of can back as one piece.
From what I can gather, this is because the lower part of the "Top" is not an Isoparm now, but a "trim edge" - I realize that I could re-model it in no time and do it properly (do the trim last or something) and as far as I can see it 'should' work...
The problem is, I just cannot believe that there isn't another way to join these parts in Maya, so basically have I got something wrong? or am I missing the point here?

I have included a picture to help show what i'm attempting and failing to do...
Please can anyone help me?

Scraggy
Attached Thumbnails
 

Last edited by Scraggy_dog : 03-09-2005 at 04:31 PM.
Scraggy_dog is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.