Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 09-10-2005, 10:19 PM   #1
bahearn81
Registered User
 
bahearn81's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Oneonta, NY
Posts: 185
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default batch renders are different

Hello, I was wondering if anyone has come across something like this, and may have a soultion. When I set an individual frame to render from my animation, it is fine, but when I set a batch render to go, the lighting is different.



FYI I am rendering with mental ray/final gathering.



Why is this and how could I fix it?



Thanks!



-Brian
Attached Thumbnails
 
__________________
www.ahearnart.com
aim: kaltnue303

JOIN THE 3D USERS MYSPACE GROUP:
http://groups.myspace.com/3DNERDS
bahearn81 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2005, 08:15 PM   #2
Velusion
Registered User
 
Velusion's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Utah, USA
Posts: 368
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't know but I'm wondering if you're running any simulations in the animation. If you are, it could be that you jumped to a frame in the timeline when you took the single pictures. If you do that, the simulation doesn't calculate all the frames before it. If you do a batch render, the simulation calculates every frame. This would matter if, for example, you have fluid clouds that partially block your light source...

I assume you didn't change the quality from draft to production?

Except for those 2 possibilities, I have no idea.. sorry
__________________
James Rogers
www.morphicmotion.com
Velusion is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Rending Render Layers Ozgalis Lighting & Rendering 7 07-01-2011 07:04 PM
Importing Renders to AE Ozgalis Dynamics & Special Effects 1 08-12-2010 09:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.