Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Batman by Jason Edwards
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 02-02-2006, 11:18 PM   #1
Join Date: Jan 2006
Posts: 20
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Rendery weirdness

Would someone please be kind enough to take a look at this:

and tell me what might be causing the flickering black patches and video dirt?

The scene has been fine when I've rendered still images to check lighting etc, but when I do the batch render it gets all messy. I tried rendering it both as a sequence of Targas and as an AVI, and it came out the same both times.

madridiot is offline   Reply With Quote
Old 03-02-2006, 07:38 AM   #2
magicsy's Avatar
Join Date: Oct 2005
Location: Leeds
Posts: 1,154
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts

lol nice animation not sure bout the problem,sorry
magicsy is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2006, 07:37 AM   #3
Registered User
Shadeblade's Avatar
Join Date: Mar 2005
Location: Grande Prairie, Alberta, Canada
Posts: 779
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post

I'm not too sure about that problem. Could it be to do with your render settings?

I agree with magicsy. It's a good animation and the little guy made me laugh
Nobody felt like avenging your death. Sorry.
Shadeblade is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2006, 09:22 AM   #4
Registered User
Falott's Avatar
Join Date: Jan 2005
Location: vienna
Posts: 1,095
Thanks: 3
Thanked 20 Times in 18 Posts

I haven´t ever seen such flickering but it looks like 2 or more geometries on top of each other. have you checked the scene for that?
Falott is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2006, 01:55 PM   #5
Join Date: Mar 2005
Location: England, UK
Posts: 145
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts

looks like your texture is fuzzing around, if this is the problem then all you need to do to correct it is to delete the history from the geometry.
3D Modeler and Texture Painter (Learning)
"We have limits.... our imagination does not"

Final Year: University of Bradford (Worst place to live and study in the UK!!)
cung is offline   Reply With Quote
Old 11-02-2006, 02:52 PM   #6
Senior Modeler - Framestore
Jay's Avatar
Join Date: Feb 2003
Location: UK
Posts: 6,232
Thanks: 39
Thanked 425 Times in 381 Posts

Did you texture before or after rig?

Depth map or raytraced Shads?

Jay is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.