Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 09-03-2006, 08:32 PM   #1
Lakehaze
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Graph Editor Weird Snapping

(using Maya v6.5)

I'm trying to tweak the keys in the graph editor. It's driving me crazy beacause I have to type in all of my tweaks. I can't just drag the keys around. They seem to be snapping along the value axis. When I grab a key and try to move it, it snaps to 0 or 1. I can drag it to any frame at that value.

I've set the 'Snap tool' to 0.00001 and set it to 'both' (times and values), but I don't think that that is what controls snapping. In any case, it didn't work.

I can't find any (other) snap options for the graph editor. What am I missing?
Lakehaze is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2006, 05:01 PM   #2
Lakehaze
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Nothing?
Lakehaze is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2006, 05:10 PM   #3
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Have you got snap to axis on, like you would in modelling?

Sounds like thats going on
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2006, 11:23 PM   #4
Lakehaze
Registered User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Where is the 'snap to axis' option in the graph editor? I do not have it on in the 3D environment...

It isn't snapping to an axis, as in locked along the y so you can only go up and down. When I move it along x (time) it snaps to 0 or 1 (value).
The keys involved here are motion path position keys, so they can only value between 0 and 1, but I should have all the decimals in between.

All 3D snapping options are turned off (to grid, to points, to curves, etc...)

Can anybody describe to me where the snapping options are for the graph editor?

Last edited by Lakehaze : 15-03-2006 at 11:26 PM.
Lakehaze is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.