Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Batman by Jason Edwards
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 23-03-2006, 08:04 AM   #1
Join Date: Aug 2004
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Apache Tut 5 extrude face snapping problem

I asked this in the newbie forum, but no one replied and I really, really need some help.

I'm at about the 33 min mark on the Apache tutorial, module 5, and I've encountered some weirdness when I try to extrude. Up until now, aside from some weirdness with manipulator direction, the extrude face has been working like a charm. However, as I was trying to extrude faces on the front of the Apache, all of a sudden the lower left corner started to "snap" to an area behind the smoothed mesh. The other weird thing is, once it snaps, you can't undo it. Maya says there's nothing to undo. Another thing is that I tried extruding faces on other parts of the model and it works fine. The only place it does the weird snapping is on the piece you made using curves to extrude polys to make the front half, and it doesn't matter which face you try to extrude. If it's a face on that curved piece, the weird snapping occurs. I'm tempted to delete that part of the model and just start over.

I've attached a pic that has a before and after pic, as well as my tool settings and my extrude face tool settings. I cannot understand what is going on!

The settings are the same has they have been all along and I cannot figure out why it is acting this way. I know it must be something simple, but I don't know what it is. Please help!!!!


Attached Thumbnails

Last edited by agentprovo : 23-03-2006 at 08:30 AM.
agentprovo is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2006, 05:57 PM   #2
gster123's Avatar
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts

The only thing I can suggest is that you might have switched on Snap to grid or snap to curve by mistake??
gster123 is offline   Reply With Quote

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Extrude Manipulator does not appear Celebrus Technical Issues 11 15-10-2013 08:37 PM
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 06:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 02:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 10:56 PM

Thread Tools

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.