Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 02-04-2006, 01:06 PM   #1
ericmattison81
Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: Boston
Posts: 339
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default How Do I Make A CLay Render

I want to render my images as a clay render but Im know NOTHING about rendering. I want it to look similar to this image below. Please help me with setting it up or any links to a tutorial or basically ANYTHING. thanks everyone
Attached Thumbnails
 
ericmattison81 is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2006, 01:07 PM   #2
ericmattison81
Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: Boston
Posts: 339
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Another shot. I want my render to look like these two images. HELP!!!!! thanks
Attached Thumbnails
 
ericmattison81 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 12:16 AM   #3
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Try enabling Mental Ray with final gather.
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 04:52 AM   #4
ericmattison81
Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: Boston
Posts: 339
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

ok so how do i enable mental ray and where do I go to find Final Gather
ericmattison81 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 05:01 AM   #5
deep-freeze
Subscriber
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 24
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

you turn on mayamr in your plugin manager (windows plugin i think) and make sure its checked as loaded and auto load.

final gather is an option in the render globals
deep-freeze is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 08:37 AM   #6
clopper
Registered User
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 108
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default chrome

how did you assign the chrome shader to your brake disk? Looks awsome.
Also how did you cut out the undividual circles in the disk, and get them going around the disk so symmetrically?
__________________
www.ace-productions.co.uk
clopper is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 01:32 PM   #7
ericmattison81
Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: Boston
Posts: 339
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sweet. Alright, for the chrome, if you read all of page two, concorddawned told me how to do it. You assign a Dgs_Material which is a mental ray meterial. once assigned, you turn the glossyness and diffuse all the way off, and turn the spec very high and then your ready to render in mental ray
ericmattison81 is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2006, 01:39 PM   #8
ericmattison81
Subscriber
 
Join Date: Dec 2005
Location: Boston
Posts: 339
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well for the holes, I created the rotor first then. I used a cylinder about 100 sides, and turned it into the final high poly. Then, I made 3 smaller cylinders and used polygon, combine so it can be one. Once I did that, I hit insert so I can get the pivit point and I placed the piviot in the center. I then went into the duplicate menu and for instance, I want 20 sets of 3 for holes so I made 19 copies and i rotated it 18 since (18*20 =360). So in your options make sure your rotation times the number of copies that are going to be on the state =360 and thats how I got them to go around the rotor. Once arround, I did another poly combine. The reason I made sure I was done wit the rotor 1st is because I used a boolean. If you use a boolean and try 2 do things like smooth, your mesh will be all screwed up so once I was done with the rotor, I did a boolean with the cylinders and thats what made the hold. I hope i help enough
ericmattison81 is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Rending Render Layers Ozgalis Lighting & Rendering 7 07-01-2011 07:04 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.