Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 13-11-2002, 04:19 PM   #1
scottishguy
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: uk
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default cant get avi texture to work!

I have a simple polygonal cube.I have applied a lambert.
tried to assign an avi texture to one of the faces.
the avi was created in maya so theres no fancy compression but I cant get it to work.has anyone had any success using an avi as a shader? and if so how?
thanks

G
scottishguy is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2002, 04:42 PM   #2
mtmckinley
The Maya Mountain
 
mtmckinley's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Seattle, WA
Posts: 8,245
Thanks: 1
Thanked 25 Times in 25 Posts
Default

I haven't really used it myself, but from what I understand, you need to key the start and stop of the video
__________________
-Mike
www.mtmckinley.net
The Maya Toolbelt
mtmckinley is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2002, 04:56 PM   #3
scottishguy
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: uk
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Ive tried that as well but to no avail.i wont use it myself but one of my friends left the studio tearin their hair out so id like to get it sussed.

thanks for replying so quickly

G
scottishguy is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2002, 10:35 PM   #4
undo
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: wonderland
Posts: 66
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I also had some troubles in the past with mapping avi's, I solved my problems by using a image sequence instead. (with numbered extentions)


maybe that can save some hair ?
__________________
/ ctrl-z
undo is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2002, 11:06 PM   #5
scottishguy
Registered User
 
Join Date: Jul 2002
Location: uk
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yeah thats what i ended up doing.would still like to know if anyone out there has got the avi method to work or is it a non starter.

thanks

G
scottishguy is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thumbnails in WIP & Finished Work Miss_Nova Site News & Announcements 11 09-12-2010 06:22 AM
Character animation-Finished work maheshsubbiah Finished Work 7 05-12-2010 05:04 AM
Saw II work mtmckinley Finished Work 8 16-11-2010 01:33 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.