Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 20-05-2006, 03:17 AM   #1
esion
Registered User
 
esion's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 255
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Assume Prefered Angle not working...

Anyone know why? So I made a skeleton, I rigged it up, I highlight the pelvis and set prefered angle, I rotate some stuff, and go to assume prefered angle...nothing.

Thoughts?
esion is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2006, 12:23 AM   #2
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Sorry man, not entirely sure what you mean???
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2006, 06:39 AM   #3
esion
Registered User
 
esion's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 255
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Well supposedly my rigging tutorial says that I should select the pelvis joint (when in its initial state) RMB and 'set prefered angle'. Then if I move the joints of the skeleton and want it to return to its initial state I could click on 'assume prefered angle' and it would go back to that initial state. But it doesnt work for me. I tried making a new skeleton, I tried other models, but it doesnt work.
esion is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2006, 06:02 PM   #4
pbman
Subscriber
 
pbman's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: London
Posts: 1,135
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

if u want to go back to ORIGINAL position ie the one u bound him in there is a option called skin -> go to bind pose in animation menu set
__________________
Now at SMU doing BSc 3D Computer Animation so its hard to get on here
My wire render tut http://forum.simplymaya.com/showthre...threadid=20973
pbman is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2006, 07:03 PM   #5
esion
Registered User
 
esion's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 255
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Cool, I will have to give that a try...thanks...
esion is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.