Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 09-06-2006, 07:32 PM   #1
matz0r
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Problem with detaching curves.

Hello everyone, I am in the process of learning maya and i have run across a problem relating to the detach curves function as i was going through the project in my book. I have serched on the forums here and in the maya help and couldnt find what was wrong so im making this post in the hopes that soemone might have an idea what could be wrong or someone who had a similar problem might be able to help.

I am trying to model an axe with NURBS so i created a curve for the axe-head. I ended the cuve close to the first point and then had maya automatically close the curve, Since i want the cutting edge of the axe to come to a sharp point i will have to bend the curve a bit so i cannot create a planar surface. I was going to create a boundary surface by cutting the curve i made for the axe head into 4 seperate curves (top, bottom, 2 sides).



I set the four points where i want maya to cut the curves, but when i go to Surfaves > Detach Curves, this is my result




i looked in the outliner and it did in fact make four curves, however the fourth curve is extremely small.



ive tried numerous different things and i keep running into the same problem with detach curves. It seems to always delete a portion of my curve! Im totally stumped and would really appreciate any help or ideas on what my problem could be. I apologize if it is something blatantly obvious!

thanks for you time,
-matthew
matz0r is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 09:36 AM   #2
matz0r
Registered User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well i managed to figure out what the problem was. Im posting what was wrong here so that if by some odd chance anyone has the same problem I did and comes here looking for help that they might be able to see a possible fix.

I have no clue why, but for some reason my CV curve tool was set to "1 Linear" I Changed the setting to "3 Cubic" and redrew the cuve, and then was able to detach the curves without any further problems. Really wish i would have thought to mess with that sooner!

matz0r is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2006, 01:47 PM   #3
arran
Registered User
 
arran's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

cheers for posting the solution to your problem.
__________________
arran3D

arran3D blog
arran is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 03:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.