Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Batman by Jason Edwards
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 09-07-2006, 03:27 AM   #1
Registered User
Join Date: Jul 2006
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default stupid easy beginner question (I hope) - attribute editor

hey guys, im new here... im trying to teach myself some maya by reading some books and stuff, so far its going really great, till i figured out I am having this little problem. I couldn't find anything leading to an answer anywhere after hours of searching, so I thought i'd see if some experienced users could be kind and give me a hand maybe. I searched on google for some forums, and this is the first active forum that came up.

So I am having trouble with the attribute editor window, it wont display all of the attributes for something I select. It will only show the first 5 or so attributes and the rest are cut off. If I scroll down I can see all the different catagories of attributes, but the individual attributes in a catogory aren't always there. For example, a tutorial I was trying to follow had me applying materials to objects for my first time, when I tried to put a 2 dimensional grid texture onto an object, it told me to alter a few of its color options, but I could not see those particular options, or find them anywhere - even though they appeared on the screen capture in the example and in the instructions. I followed the instructions very closely, and even tried starting over a few times to see if I did something wrong, but I got the same thing every time.

For all of the basic beginer work I have done so far, I have been editing attributes in the channel box, or I didn't even realize there were more attributes available that were getting cut off. Does anyone know why this might be happening? or what I could try to do about it? I am out of ideas. Thanks for reading my plea, I appreciate it.
musashido is offline   Reply With Quote
Old 09-07-2006, 05:22 AM   #2
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,043
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts

well you might have history turned off is a toggle so you can turn it off and on ...i have included a pic ..make sure you just click it off and on...

the on position it is pushed in ..hope that helps ...

if that is not the answer please post a pic so we can see what is happening
Attached Thumbnails
mmoore5553 is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.