Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 01-09-2006, 04:01 AM   #1
Mr_joe
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy importing video into maya

hello there fellow maya users..i am still kinda new user of maya...i was wondering what are the steps to importing video into maya...is it through image sequences?...how would i go about in doing that....if anyone knows..it be much appreciated..thanks!..
Mr_joe is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2006, 02:26 PM   #2
THX1138
14 Year Veteran
 
THX1138's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: U.S.A.
Posts: 2,135
Thanks: 0
Thanked 69 Times in 68 Posts
Default

It would help if you would clarify what purpose the movie was for. If it's for compositing, you will have to use maya live, and that feature is only available in a maya unlimited. If your trying to apply an animation file to a model, just go to your hypershade and scroll down till you get to a icon that has movie next to it. The icon will have a number 8 on it aswell. Simply click on it and apply it to your model.

Edit: The movie file has to be an image sequence.
Attached Thumbnails
 
THX1138 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2006, 05:16 PM   #3
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Change your video to a series of images using something like after effects, then create an image plane in the camera you want then in the image plane attributes use the use image sequence option.
gster123 is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM
Inline video David Members Lounge 5 09-12-2010 11:40 PM
Importing Renders to AE Ozgalis Dynamics & Special Effects 1 08-12-2010 09:56 PM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 11:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.