Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 23-11-2006, 07:17 PM   #1
savage23
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry how do i render a movie? >.<

i made a fighter plane and have some animation and a camera following my plane with another animation. and now i dont know how to render this into a movie

hope someone can help with my situation.
savage23 is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2006, 07:20 PM   #2
NeoStrider
Registered User
 
NeoStrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cleveland, Ohio (USA)
Posts: 1,541
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

go into the newbie forum and read mtmckinley's sticky labeled 'how do i render a movie?'

that should tell you all.
__________________
Accept no substitutions.
NeoStrider is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2006, 08:02 PM   #3
savage23
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well i found a new problem with this. i did all the steps and after i batch rendered and it finished doing that i looked for the avi file where it should have been but theres nothing there =/ could this be RAM problems?
savage23 is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2006, 09:07 PM   #4
publicFunction
Senior Software Developer
 
publicFunction's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Livingston, Scotland
Posts: 1,701
Thanks: 1
Thanked 23 Times in 23 Posts
Default

Top Tip:

When you render your film. Never render out an avi, it just doesnt work. Render your movie frames as targa files (great quality) and use VideoMach (Free) or Quicktime Pro to compile them together to create a avi or mov file. The link to VideoMach is here

Enjoy
__________________
Chris (formerly R@nSiD)
Twitter
When the power of love overcomes the love of power the world will truely know peace - Jimmy Hendrix
Winner SM VFX Challenge 1
3rd Place SM SteamPunk Challenge (May 2007)
publicFunction is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2006, 07:01 PM   #5
tube86
Registered User
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

or you can import your targa file in after effect then you can convert it to what video format you want
tube86 is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2007, 11:36 AM   #6
marlonjohn
Subscriber
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,937
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

hey ransid, when you said "Never render out an avi", do you mean by rendering it straight away from maya or putting all the targa files together than producing 1 video which is .avi format?

mj
marlonjohn is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2007, 01:30 PM   #7
NeoStrider
Registered User
 
NeoStrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cleveland, Ohio (USA)
Posts: 1,541
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

he means don't render to .avi format from maya... it's a better idea to render out to an image sequence, because if you find an error you can just go re-render some frames instead of the whole thing, and if maya burps while you're rendering to an avi file you won't get anything at all or a corrupt file, but if it crashes while you're rendering to a sequence you still get all the files it DID finish before crashing. you only have to go back and render the ones it didn't get to yet.
__________________
Accept no substitutions.
NeoStrider is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2007, 08:06 PM   #8
marlonjohn
Subscriber
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,937
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

ived never rendered from maya to .avi straight away for some reason at all. i just render to tga files like what you said then combine them into videomach. thanks for clearing that up neo.

cheers, marlon
marlonjohn is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Batch Rending Render Layers Ozgalis Lighting & Rendering 7 07-01-2011 07:04 PM
Carton Love [ Short movie ] ColdWave Work In Progress 19 03-01-2011 09:55 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.