Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 31-01-2007, 11:29 PM   #1
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default Wireframe on Individual Objects

Hey guys,

I'm setting up some character controls for a rig that i'm building using some poly objects (some Cubes) for the control objects. Is there any was that I can just get the cubes to be displayed as a wireframe object when the character is in shaded mode?

Cheers
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 12:03 AM   #2
publicFunction
Senior Software Developer
 
publicFunction's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Livingston, Scotland
Posts: 1,701
Thanks: 1
Thanked 23 Times in 23 Posts
Default

I dont think there is anything "off the shelf" in Maya that can do this. I reckon tho that MEL would have to be the way forward, maybe reverse engineer the x-ray object mel script and set it up to change the selected object to Wireframe.
__________________
Chris (formerly R@nSiD)
Twitter
When the power of love overcomes the love of power the world will truely know peace - Jimmy Hendrix
Winner SM VFX Challenge 1
3rd Place SM SteamPunk Challenge (May 2007)
publicFunction is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 12:06 AM   #3
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Oh well, think I'll use another way of controling it, as I said its just for a control object.
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 12:14 AM   #4
publicFunction
Senior Software Developer
 
publicFunction's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Livingston, Scotland
Posts: 1,701
Thanks: 1
Thanked 23 Times in 23 Posts
Default

I would use Nurbs circles, curves or cubes instead as they do not render.
__________________
Chris (formerly R@nSiD)
Twitter
When the power of love overcomes the love of power the world will truely know peace - Jimmy Hendrix
Winner SM VFX Challenge 1
3rd Place SM SteamPunk Challenge (May 2007)
publicFunction is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 12:19 AM   #5
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Yeah, thata what I've been using, just that a cube would have "fitted" what I wanted it for.

I was going to make it not renderable any who.
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 05:42 AM   #6
starjsjswars
Subscriber
 
starjsjswars's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: IL
Posts: 1,052
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Yea i was thinking you can just shape a nurb.
__________________
A great mod for Jedi academy www.moviebattles.com

Computer Rig-

64-bit vista
23.5 inch LCD + a 19 inch
Q6600 intell qaud
4 gigs of ddr2 ram
8800GTS 512 video card @700mhz
starjsjswars is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2007, 07:06 AM   #7
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Going to re-do the whole thing, its gone well funkey and I aint a clue why!

Oh well thats part of learning, if you aint failing you aint pushing yourself!
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.