Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 06-03-2007, 11:32 AM   #1
sparkus86
Registered User
 
sparkus86's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Motion Math - MMB slider!

Hi folks, still a Maya Newbie.

Basically i am animating on a motion path to crash a space pod into a stack of hay, but i am trying to tweak the U value on each key i have added on the path.

What happens is, when i highlight the U value numbers, supposedly when you MMB in the screen youshould get an on screen slider, but i dont seem to get one and i dont know why.
Does anyone else?

I am on Maya 8.5 OSX.

Thanks,

I tried searching by the way!
sparkus86 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 06:24 AM   #2
happymat27
Subscriber
 
happymat27's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,257
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Hello,

the slider is a virtual slider so nothing appears on the screen. The cursor should turn into a left to right arrow when you have highlighted the writing next to the U value (not the value itself) and, in the workspace, press the middle mouse button.

Take it easy,

Mat.
happymat27 is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2007, 10:53 AM   #3
sparkus86
Registered User
 
sparkus86's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thanks for replying mr.

I cant seem to do it. What i do is click inside the....

Oh i think i know what i am doing now, instead of selectin the U value in the Channel box i am in the Attribute editor.
sparkus86 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2007, 12:17 AM   #4
sparkus86
Registered User
 
sparkus86's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy

I can't do it still!!

What am i doing wrong?

sparkus86 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2007, 12:26 AM   #5
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Thats the Attribute editor, you need the channel box
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 16-03-2007, 12:31 AM   #6
sparkus86
Registered User
 
sparkus86's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thumbs up

He he, thanks. I hve managed to complete it now.
sparkus86 is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2007, 07:31 AM   #7
sparkus86
Registered User
 
sparkus86's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i am having the same problem again, when i am in the Graph Editor, i cant seem to move the different tangents i think there called to tweak the animation?

My middle mouse button is not very responsive, i did used to have the middle mouse button activate a dashboard activity but it is now disabled :S



i dont know how else to move the damn things.
sparkus86 is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2007, 09:56 AM   #8
NeoStrider
Registered User
 
NeoStrider's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Cleveland, Ohio (USA)
Posts: 1,541
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

you should be able to move those after you select the vertex and then after you select the tangent you want to move is selected, but with the left mouse button... breaking and unweighting them makes moving them less of a hassle too
__________________
Accept no substitutions.
NeoStrider is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2007, 10:49 AM   #9
sparkus86
Registered User
 
sparkus86's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I cant seem to figure it out, when i select the little square and try move it, it will not let me.
sparkus86 is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2007, 11:31 AM   #10
happymat27
Subscriber
 
happymat27's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,257
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

It might be a daft thing to ask but have you hit the w key to activate the movement control?

Select the point/s or tangent arm/s that you want to move then use the middle mouse button to move it/them. if there's no movement hit the w key.

Hope that does the trick,

Mat
happymat27 is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2007, 12:23 PM   #11
vladimirjp
Subscriber
 
vladimirjp's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: stuck in the 90's boston, USA
Posts: 1,871
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Default

Originally posted by sparkus86
I cant seem to figure it out, when i select the little square and try move it, it will not let me.
hold down ctrl and left mouse drag up or down.
in channel box its mmb drag.
vladimirjp is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2007, 02:26 PM   #12
sparkus86
Registered User
 
sparkus86's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

yay working thank you!
sparkus86 is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.