Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 13-03-2007, 03:09 AM   #1
gazzamataz
Subscriber
 
gazzamataz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The Planet Apple MacTosh
Posts: 523
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Funny Edges

Thought I revisit some of my old models and finish the off. So I started work on my Hurricane.

Thing is I notice that whenever I render the bugger it has funny aliased edges… When I save the render and open it it is fine, just onscreen renders look pants.

Any ideas anyone?

Maya 7.01 on OXS10.4.8 (ATI 9600 GPU) with ATI Displays 4.5.7 BTW.
Attached Thumbnails
 
__________________
Tickety boo and ta ta for a bit...
Gazzamataz
http://www.gazzamataz.com
gazzamataz is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2007, 04:08 AM   #2
DJbLAZER
Registered User
 
DJbLAZER's Avatar
 
Join Date: Jun 2004
Location: Gothenburg, Sweden
Posts: 1,318
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

if the render window is too small, Maya scales down (in a rather bad way) the image.
DJbLAZER is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2007, 04:51 AM   #3
gazzamataz
Subscriber
 
gazzamataz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The Planet Apple MacTosh
Posts: 523
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Nah! I don't think it's that cos when I press the 1:1 button which should make it exactly pixel perfect it still shows jagged. I find if I zoom in by a tiny amount it seems to disapear.

I think it must be some GPU anomaly.
__________________
Tickety boo and ta ta for a bit...
Gazzamataz
http://www.gazzamataz.com
gazzamataz is offline   Reply With Quote
Old 13-03-2007, 05:34 AM   #4
gazzamataz
Subscriber
 
gazzamataz's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Location: The Planet Apple MacTosh
Posts: 523
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sussed it!

Nothing wrong with me GPU it was in the Render View Options, it was set to Auto Resize. Turn it off and it works fine, don't know why it would be on by default though…

Very happy now!:attn:
__________________
Tickety boo and ta ta for a bit...
Gazzamataz
http://www.gazzamataz.com
gazzamataz is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.