Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 18-03-2007, 05:53 PM   #1
arran
Registered User
 
arran's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default split edge ring tool

ok, here's the question -

When you use the split polygon tool you can set the number of magnets to ensure that the split is precise - so if you set it to 1 you can make sure you cut the edge in half.

How do you do the same thing using the split edge ring tool. so for example, if you want to make a loop, but ensure the split is exactly half of the edge, what would you do?

Am I making sense?
__________________
arran3D

arran3D blog
arran is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2007, 06:10 PM   #2
starjsjswars
Subscriber
 
starjsjswars's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: IL
Posts: 1,052
Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Default

Yea i hear what your saying but i dont think you can do that.
__________________
A great mod for Jedi academy www.moviebattles.com

Computer Rig-

64-bit vista
23.5 inch LCD + a 19 inch
Q6600 intell qaud
4 gigs of ddr2 ram
8800GTS 512 video card @700mhz
starjsjswars is offline   Reply With Quote
Old 18-03-2007, 06:26 PM   #3
arran
Registered User
 
arran's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

yeah it seems wierd - I would have thought it would be an obvious setting.
__________________
arran3D

arran3D blog
arran is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2007, 04:40 PM   #4
jsprogg
Lifetime Member
 
jsprogg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago
Posts: 1,706
Thanks: 0
Thanked 85 Times in 77 Posts
Default

When the Split Type is set to Relative, the preview locator is positioned based on a percentage distance along the edge (25%, 50% and so on)depending where you first click.
Of course this percentage is based on the shortest edge in your chosen loop.

There is no way at present as far as I know to set exactly 50% and have it be right on all faces of the loop.
jsprogg is offline   Reply With Quote
Old 19-03-2007, 08:09 PM   #5
arran
Registered User
 
arran's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Brooklyn, NY
Posts: 3,708
Thanks: 0
Thanked 9 Times in 9 Posts
Default

got you. thanks jsprogg.
__________________
arran3D

arran3D blog
arran is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.