Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 30-03-2007, 01:00 PM   #1
the_art_of_maya
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default performance issue

hey i need to know how to maximize my performance when in the perspective view, i have 2 processors both 3 ghz and 1.5 gig of ram and i want to know how to configure maya so that maya would use a lot of the ram in the perspective view, because when i convert a paint effect tree to polygons and press play so that i would see it move in the wind it slows down. i have a radeon x1300

radeon x1300 which is 512 ram but 128 bit.

how to configure maya so that maya would use a lot of the ram in the perspective view
the_art_of_maya is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2007, 03:46 AM   #2
The Architect
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Location: /dev/null
Posts: 891
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I don't think that the perspective view has much to do with performance when it comes to animating a tree with dynamics becuase most of your memory and processing power is going to be used in the calculation of all the component's positions in the next frame based on factors such as wind strength and stuff.

Anyways, if your tree is very complicated and has millions of polygons, then your system may not be able to handle the task effectively anyway regardless of how much memory you dedicate to the task or how much you optimise your system.


the_art_of_maya > 'i have 2 processors both 3 ghz and 1.5 gig of ram'

What kind of cpus are they and what memory are you using?


the_art_of_maya > 'i want to know how to configure maya so that maya would use a lot of the ram in the perspective view'

I not sure about this 100% but I don't think Maya can do that. Programs usually sort out how much memory they need by themselves. Anyways, you can dedicate more cpu time to Maya by going into your system settings and sliding the slider bar away from background apps although that may most likely crash your computer (I tried it once on mine).
The Architect is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Simply Maya Site Miss_Nova Site News & Announcements 82 05-05-2011 06:43 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.