Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Batman by Jason Edwards
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 24-06-2007, 09:03 PM   #1
Posts: n/a
Exclamation Vertices not merging

Hey guys,

IÕm still on that same part of the G.I. texturing, but another problem has occurred. For some reason it has ÒunmergedÓ 2 pieces of my head from the main part. I donÕt really know why this happened, but I just tried to merge the vertices. Well, for some reason itÕs not letting me merge them. ItÕll only select 1 instead of both of the vertices, and when I move one out of the way, then shift select the other, and merge, nothing happens.

I think IÕve had this problem before, but I forgot how to fix it.

  Reply With Quote
Old 24-06-2007, 09:50 PM   #2
gster123's Avatar
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts

You might want to combine the 2 areas, mesh->combine then give it a go.
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2007, 09:52 PM   #3
Posts: n/a

They already are combined. IÕve even tried separating them, but it doesnÕt work.
  Reply With Quote
Old 24-06-2007, 10:11 PM   #4
Ravage3d - 10 years and still going
tweetytunes's Avatar
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,418
Thanks: 62
Thanked 159 Times in 152 Posts

check the normals as if they are facing oppersit directions then the verts will not join
All my images are in HD - Plz right click and view image.

3D Molder at

X2 ,,
tweetytunes is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2007, 10:16 PM   #5
Posts: n/a

All the normals are OK.
  Reply With Quote
Old 24-06-2007, 11:50 PM   #6
Posts: n/a

Well, now I feel like an idiot. In a last hope to try to get it working I tried combining again, but for some reason, it worked this time! Before in the SE it just said ÒObject is already one meshÓ, but this time it worked.

  Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.