Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 15-07-2007, 12:17 AM   #1
novakane
Registered User
 
novakane's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: FL
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default please god somebody help me


above is the first model i started making. ive been working with maya for roughly 3 days and have been watching a tutorial by Kurt Boutilier as "guidlines" during the creation of this shark. the guys amazing, he makes it look so easy haha i hate that. i think it looks pretty good for the amount of experiencei have, which is like none.

anyway, i converted all of my shapes from nurbs to polys, then polys to subs, but then i tried to convert them back to poly's so i can "union" then but i cant, im not even sure im saying this right, i just want to group my tail, fins and body into 1 object so i can split it, and mirror the other side so its identical. when i try to union it gives me some bs error on the bottom and my cursor changes into a different mouse icon. also all the options that were in the box to the right have disappeared, where are they? gd im so frustrated... sorry im not even using the proper terminology for the tools either, im too noob to know them i guess

im using maya 8.5 btw. any help is appreciated. thanks in advance
novakane is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2007, 12:32 AM   #2
Jr.Who
 
Posts: n/a
Default

I’ve seen this before…… What does it say in your SE (Script Editor (the box on the bottom left)) when you try to convert?
  Reply With Quote
Old 15-07-2007, 12:37 AM   #3
novakane
Registered User
 
novakane's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: FL
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

well by the looks of it im asuming its still in sub'd form, so when i try to convert to subs to poly's it says "//Error: Select a subdivision surface which you want to tessellate"

does it look like sub's to you too or am i way off?
novakane is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2007, 12:39 AM   #4
Jr.Who
 
Posts: n/a
Default

Hmm…… Seems like it is. Hit F8 so that it selects the object, and then post a pic.
  Reply With Quote
Old 15-07-2007, 12:47 AM   #5
novakane
Registered User
 
novakane's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: FL
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default



o sweet i got that menu on the side back... cool
novakane is offline   Reply With Quote
Old 15-07-2007, 12:48 AM   #6
Jr.Who
 
Posts: n/a
Default

It looks like it might be a poly thats been smoothed. This will go faster if you email me it. Here’s my email:
JrWhoTheBest@comcast.net
  Reply With Quote
Old 15-07-2007, 12:52 AM   #7
novakane
Registered User
 
novakane's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: FL
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

awesome, you have mail. thanks !
novakane is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletinģ Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.