Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 25-07-2007, 12:44 AM   #1
RageMatrix
Registered User
 
RageMatrix's Avatar
 
Join Date: Dec 2002
Location: Brighton, UK.
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Fluid Rendering problem

Hi,

I'm having a problem rendering my flame animation using Maya 8.5 on Windows 32-bit with fluids. First of all I only seem to have the option to render to images files (sequential) - which is okay, I suppose, but I would like to render to AVI.

Secondly when taking a render of the running simulation, the "render current frame" render button creates the flame animation as it should using Mental Ray. However, if I use Batch Render to render the entire sequence, the results don't look even nearly as good. As far as I can tell, in the render settings, there is no differentiation between Batch Render and rendering the current frame using the "render current frame" button.

The only solution I can see is to manually render each frame one at a time using the "render current frame" button 500 times or just don't, as Batch Render doesn't produce the same results.

Both rendering the exact same frame.

Incidently, I don't get any view at all from the static frame render if I use anything but Mental Ray. I also have to view the particule simulation with smooth shading turned off as this crashes Maya if I add an Light Released value for the fuel/temprature.

I've attached an image of the problem. Can someone tell me what I'm doing wrong or whats going on?
Attached Thumbnails
 
__________________
Black House
"Wrapped in metal, wrapped in ivy."

Last edited by RageMatrix : 25-07-2007 at 09:30 AM.
RageMatrix is offline   Reply With Quote
Old 25-07-2007, 02:16 AM   #2
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Not really sure but I thought that the IPR used maya software rartehr than mental ray?

I know there is a big difference between rendering fluids with software and MR, I prefer software tbh, looks better to me.
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM
Stepping effect in fluid gubar Dynamics & Special Effects 2 03-12-2010 10:42 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.