Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 06-08-2007, 06:26 PM   #1
MrAwesome2956
Registered User
 
MrAwesome2956's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Bedind my lovely Dell XPS
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry Right-Click window wont open

As the title stated when right clicking a line/object/anything (i am holding right click too) the usual right click menu does not pop up. plus on another note i cannot choose any of the side functions such as scale, move, etc.

please help

Henry
MrAwesome2956 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2007, 11:49 PM   #2
AlphaFlyte
Subscriber
 
AlphaFlyte's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Sweden
Posts: 326
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

Hello Henry,

The first thing to do is goto My Documents folder and find your Maya version number in there. Hmm is it called documents & settings in english? Anyway, enter this folder and locate the prefs directory.

Backup this directory in a safe place so that you can restore it if the problem still persists.

Now, detele all the .mel files in the prefs directory, start Maya, and let maya create new default ones for you.
It will reset any gui problems. The drawback is you loose some of your hotkeys and marking menues, but those can be re-integrated.

If this didn't solve the problem, just put the backup you made back into the directory and nothing is lost.
__________________
Currently working on reclaiming Space
The Salvation Prophecy
AlphaFlyte is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2007, 12:57 AM   #3
MrAwesome2956
Registered User
 
MrAwesome2956's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: Bedind my lovely Dell XPS
Posts: 5
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

:attn: wouldn't you know it, after reading you're reply i thought I'd open Maya back up and just re check it, and the problem went away! who would have figured. but thanks for the help anyway, i will definitely refer back to it if the problem persists.

Henry
MrAwesome2956 is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.