Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Batman by Jason Edwards
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 12-08-2007, 01:03 AM   #1
Registered User
Join Date: Aug 2007
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Inetrface issues

*What's the problem - its not 1 problem actualy >< Well for example i cant pick anymore my laso tool aswell as all other tools on the left side of my interface. I can only pick them with the hot keys Q W E R T Y but u know the laso tool and the Brush dont have hot keys(atleast i havent assigned any in the hotkey editor) another problem - when i rightclick on an object it should appear a menu that shows me different stuff like if i want to go view faces or hulls or whatever also when i tap the space bar
I tried with reinstalling maya but nothing happend also i went to he Hotkey editor and reset all seting to defaulth but nothing happend again :/

*What are your system specs - oO ? wha ?
*What version of Maya are you using - 8.5

Tbh im rly confused and got no idea how this happend. Im rly new in this area i mean i started using maya probably 2-3 weeks ago watching some training dvds and so but i rly dont know how to fix this thing so some help wont be anything bad for me
Keremidko is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2007, 05:20 AM   #2
Maniacal boy king of Babylon
mastone's Avatar
Join Date: Aug 2005
Location: the netherlands
Posts: 1,605
Thanks: 1
Thanked 59 Times in 58 Posts

If you navigate through the viewport( in perspectief view press and hold left alt and with the rightmouse button holded scroll the mouse), does it respond properly?so no delays and such.
because my first ques is that your system isn't up to par.
you need something like a 2-3 ghz processor a pretty good videocart , at least 1024 mb ram .

do you have the latest drivers of everything , no virusses etc.?

anyhow good luck
mastone is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.