Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 03-09-2007, 08:00 PM   #1
gubar
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,055
Thanks: 2
Thanked 59 Times in 56 Posts
Default Black spots on my model

Hi all,

I've noticed this before. I have carried out an action on my model (extracted the arm in this case) and straight after my man develops black spots.

All the normals point in the correct way. I've tried hardening the normals then softening them. I've tried assigning a new material.

The geometry is ok - is this a known bug or what? Can I fix it?

thanks,

gubar
Attached Thumbnails
 
gubar is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2007, 08:18 PM   #2
Weyu
Registered User
 
Weyu's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 3 Posts
Default

Well is it black when you render or in the viewports?

edit:Ah now I see your picture

It looks like it has been drawn on it or something, you havent painted on it have you?

Its hard for me to see but is it black or can you just see through it?

Last edited by Weyu : 03-09-2007 at 08:20 PM.
Weyu is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2007, 08:19 PM   #3
gubar
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,055
Thanks: 2
Thanked 59 Times in 56 Posts
Default

Black in viewports and render.
gubar is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2007, 08:36 PM   #4
gubar
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,055
Thanks: 2
Thanked 59 Times in 56 Posts
Default

Nah, no painting going on. They are opaque black patches.

I'm improving it just now - seems like when I extruded, some of my vertex normals went weird (though the face ones remained fine - strange).

cheers,

gubar.
gubar is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2007, 08:42 PM   #5
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Try setting your normals to face, or smoothing them
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Model Errors Urgent advice!! sreynoso Maya Basics & Newbie Lounge 11 23-10-2014 12:39 PM
Dog Model Vox520 Modeling 7 10-12-2010 10:28 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.