Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 06-09-2007, 12:12 AM   #1
Pedro Bellini
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Run: system ("start....) in mac OS

Hi, I know that there is how to open an application by using a mel script...
I cant open photoshop CS3 in my OS 10.4.10 mac. Photoshop is at the Application folder.
How do I open the photoshop by maya? (I'm using maya 8.0)
the command should be something like : system ("start /...the path.../phtoshop.app") right?

Thanks.
Pedro Bellini is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2007, 05:21 PM   #2
happymat27
Subscriber
 
happymat27's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 1,257
Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
Default

hello,

I use a PC rather than a Mac but this works for me......

system("start C:/Program Files/Adobe/Adobe Photoshop CS3/Photoshop.exe");

hope you can get something from it.

Mat.
__________________
Click here to visit my site
happymat27 is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2007, 05:25 PM   #3
Jr.Who
 
Posts: n/a
Default

I’ve never tried that before, but on a Mac it would probably be like this (if you installed it correctly):
system("start Applications/Adobe Photoshop CS3/Adobe Photoshop CS3.app");
  Reply With Quote
Old 07-09-2007, 12:24 AM   #4
Pedro Bellini
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yeah... I tryied like that before I post the question because it did not work
The adobe photoshop is installed correctly, is in that path JR.Who told but I cant still get it to work... already did with the slash inverted, with/without spaces... its giving me a real hard time =/
in terminal its shown as:
/Applications/Adobe\ Photoshop\ CS3/Adobe\ Photoshop\ CS3.app/

Last edited by Pedro Bellini : 07-09-2007 at 12:28 AM.
Pedro Bellini is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.