Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 01-10-2007, 08:11 PM   #1
Acid44
Registered User
 
Acid44's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 2,639
Thanks: 12
Thanked 186 Times in 179 Posts
Default 2 painful problems...

1. the wireframe display is messed up... it cutting out parts as you can see in the pic

2. when i open certain scenes they wont run propely unless i have the attribute editor opened (the scenes run slow and when i drag select the colours in the work window get screwed up) unless i have the attribute editor open ittl run slower than a 2 million polly scene so i know it isnt my cpu. alsoi have my display at 1280x1024 and when i set it to 1024x768 the problem goes away but i cant work at 1024x768 the workspace is waaaaaaay too small... any help?:headbang:

thanx
__________________
Acid44 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 09:24 PM   #2
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

I cant see the pic for the first one.

Not too suyre on the second but have you tried deleting the history, deleting unused nodes etc etc?
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 09:56 PM   #3
Acid44
Registered User
 
Acid44's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 2,639
Thanks: 12
Thanked 186 Times in 179 Posts
Default

Originally posted by gster123
I cant see the pic for the first one.
sorry i copied this from when i posted it in my wip...
pic:


ya ive tried all those and nothing worked
__________________
Acid44 is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 10:21 PM   #4
jsprogg
Lifetime Member
 
jsprogg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago
Posts: 1,706
Thanks: 0
Thanked 85 Times in 77 Posts
Default

acid in the pic that problem looks like you might have duplicate faces on top of each other .
__________________


2 x Modeling Challenge Winner
jsprogg is offline   Reply With Quote
Old 01-10-2007, 11:18 PM   #5
Weyu
Registered User
 
Weyu's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 3 Posts
Default

Perhaps you have alot of discarded things still in the "background" check the outliner to delete objects.

But this should only be a problem if you have been working with the scene for a long time and grouped alot etc.
Weyu is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.