Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 10-10-2007, 09:55 AM   #1
abed
Registered User
 
abed's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 32
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Polygon normals Problem

hey

i was modeling a character i am working on

i finished the head and the ear

they are both done using polygons

i converted them to subd's to see how they look
it worked

so then i combined both meshes and tried to convert them to subds again it didint work

i checked really well and i dont have any duplicate faces and all vertices are attached

so i checked the normals and the ear normals are all wrong the are pointing to the inside of the ear instead of the outside

how can i flip the normals
Attached Thumbnails
 
abed is offline   Reply With Quote
Old 10-10-2007, 10:00 AM   #2
jsprogg
Lifetime Member
 
jsprogg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago
Posts: 1,706
Thanks: 0
Thanked 85 Times in 77 Posts
Default

Select the ear and go to Normals at the top and click on reverse.
__________________


2 x Modeling Challenge Winner
jsprogg is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2007, 08:58 AM   #3
BadG3r
Subscriber
 
BadG3r's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Frankfurt
Posts: 216
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

most likelz when it worked seperatly zou have to increase the maximum base mesh faces in the convert->polzgon to subd options

look if there is a error message in the lower right. there will be a number in bracket s you should put in there. orjust crank it up to 15000 or sth like that...
BadG3r is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 03:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM
Normals Funkyness 3dStudent Modeling 5 04-12-2010 03:10 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.