Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 22-01-2008, 07:32 AM   #1
ComradeDude
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Rendering Problem - Please Help

Hello everyone, I tried to research these forums and the web for my question but I did not find anything helpful or revelant.

Basically I am working with Maya Unlimited 8.0 on my computer. (College class wants us to use this version) Anyways, I am new to maya but I kept running into this problem, a problem that my teacher couldnt give me much help on.

Anyways, I made a project that would show a soft ball and a hard ball bouncing, very simple, only 66 frames at 24fps, so basically a 2-3 second movie. When I go to batch render into an .AVI format, my computer renders 2 files. For some reason I get these extensions: example.avi.ng and example.avi.tmp. The program has told me it was done rendering and the avi.tmp file still remains. Anyways, I cannot play any files, even if I alter the extension to .avi. Also I have tried to play these rendered formats on windows XP since I am running windows vista, and it still cannot be played. Any advice would be helpful and very appreciated how to fix this problem, thank you for your time.
ComradeDude is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2008, 08:24 AM   #2
jsprogg
Lifetime Member
 
jsprogg's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: Chicago
Posts: 1,706
Thanks: 0
Thanked 85 Times in 77 Posts
Default

It's not wise to render an AVI straight from Maya.
the best way would be to render an image sequence and then convert the sequence to an avi in another app.
Mike has very kindly made a fee tutorial to download on this subject using an app that is aslo free .You can find the tutorial here .

http://www.simplymaya.com/movie_page...html?tut_id=49

Hope this helps solve your problem.
__________________


2 x Modeling Challenge Winner
jsprogg is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2008, 10:12 AM   #3
ComradeDude
Registered User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Thank you very much, this was a very helpful video and it helped me solve the problem.
ComradeDude is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2008, 10:46 AM   #4
ragecgi
Super Moderator
 
ragecgi's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Minnesota, USA
Posts: 3,709
Thanks: 0
Thanked 13 Times in 12 Posts
Default

Man, I WISH all issues were solved with ONE response hehe...

Nice work jsprogg pointing him to the right place!
__________________
Israel "Izzy" Long
Motion and Title Design for Broadcast-Film-DS
izzylong.com
ragecgi is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2008, 04:12 PM   #5
effacer
Registered User
 
effacer's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Kathmandu, Nepal
Posts: 108
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

i also had a similiar problem in both version 8 and 8.5. i looked for any unknown changes in the settings but couldn't find any. they were all fine. getting nearly frustrated, i finally resorted to loading the default settings for everything (that too for more than 4/5 times) including render globals, preferences and every thing i could. then only could Maya render proper .avi files. i hope this helps you. it did to me and has not bothered me again.
effacer is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.