Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 21-03-2008, 03:36 PM   #1
should_be_shot
Subscriber
 
should_be_shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lincoln, United Kingdom
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default Polygon to Subdiv

Hi

I'm trying to convert a human model from polygon to Subdiv and for some reason it won't do anything. Any ideas how to fix this problem?

Cheers
should_be_shot is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2008, 03:46 PM   #2
mastone
Maniacal boy king of Babylon
 
mastone's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the netherlands
Posts: 1,605
Thanks: 1
Thanked 59 Times in 58 Posts
Default

What is the error you are getting?
mastone is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2008, 07:45 AM   #3
should_be_shot
Subscriber
 
should_be_shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lincoln, United Kingdom
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Sorry it's not an error message it just doesn't work at all.
I've selected the whole model then >Modify>Convert>Polygon to Subdiv. I was roughly following the free human form tutorials by Kurt Boutilier.
Any ideas?

I'll include a pic in case it's a problem with the model
Attached Images
File Type: bmp screengrabfront.bmp (102.9 KB, 17 views)
should_be_shot is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2008, 03:20 PM   #4
mastone
Maniacal boy king of Babylon
 
mastone's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the netherlands
Posts: 1,605
Thanks: 1
Thanked 59 Times in 58 Posts
Default

You probably exceed the maximum faces just go to the modify convert menu then go to poly to subd select the optionbox(little square on the right) there you should probably amp the number of faces.
See the image for more info
Attached Thumbnails
 
mastone is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2008, 07:27 AM   #5
should_be_shot
Subscriber
 
should_be_shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lincoln, United Kingdom
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Cheers mastone your a legend

Haven't given it ago yet as I have other assessments to be getting on with but from brief scan I'd imagine it would fix my problem

Cheers again
should_be_shot is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2008, 02:28 AM   #6
should_be_shot
Subscriber
 
should_be_shot's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Lincoln, United Kingdom
Posts: 40
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Another pic
Attached Images
File Type: bmp anotherpic.bmp (37.9 KB, 14 views)
should_be_shot is offline   Reply With Quote
Old 26-03-2008, 10:30 AM   #7
mastone
Maniacal boy king of Babylon
 
mastone's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: the netherlands
Posts: 1,605
Thanks: 1
Thanked 59 Times in 58 Posts
Default

Post your scene if you will then i will take a look at it
mastone is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.