Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 16-05-2008, 09:45 AM   #1
Weyu
Registered User
 
Weyu's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 3 Posts
Default Reducing the amount of frames for a animation

Hi

Is it possible to reduce the amount of frames for a animation made by dynamics? Right now i got about twice amount of frames needed for the animation.

Sadly I cant use "by frame" as it doesnt name them in order so my vidio program doesnt pick the chain up then.

Thanks in advance.
Weyu is offline   Reply With Quote
Old 16-05-2008, 11:03 AM   #2
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default Re: Reducing the amount of frames for a animation

think you can set an initial state for them so it starts when you want not form the start of the simulation.

also you can bake them and move the lot.
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 18-05-2008, 06:50 AM   #3
Weyu
Registered User
 
Weyu's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Sweden
Posts: 482
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 3 Posts
Default

Yeah setting the inital state is a great tool but it isnt really what I'm looking for. And if you can only move using the bake tool then Its no use either.

What I'm looking for is a way to take the cache(memory or whatever its called) of the dynamics and for example cut the frames it takes by half.

Right now I just render out to many frames and cut out half of it when I put it together.

Thanks for a answer tho, and I will look into bake as it seem like something I should know.
Weyu is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.