Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 05-12-2008, 04:33 AM   #1
tweetytunes
Ravage3d - 10 years and still going
 
tweetytunes's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,418
Thanks: 62
Thanked 159 Times in 152 Posts
Angry Maya 8.5 memory useage going up every second

I thought it was just me me using to big textures at first but my Maya 8.5 is crashing alot. When watching the task manager I noticed maya.exe going up and up and up.

Anyone have any idea why it is doing this ??

At the moment I`m just modeling (some more work on my woman) there are no textures and poly count is just 2000)

While wrighting this it has gone from 1,400,000k to 1,700,000k under memory useage and I am betting it will crash any time now.

This is very frustrating because I use 8.5 to do all modeling as I have some very nice pluggins for it that will not work in 2008 - err

** update - Yep just crashed out with a runtime error with no further reason **
__________________
All my images are in HD - Plz right click and view image.

3D Molder at AO.com.

X2 ,,
tweetytunes is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 09:02 AM   #2
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Not too sure man, seems strange, as it only just started to do this or has it been doing it for a while?
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 10:22 AM   #3
tweetytunes
Ravage3d - 10 years and still going
 
tweetytunes's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,418
Thanks: 62
Thanked 159 Times in 152 Posts
Default

I have no idea

Just reinstalled windows about 3 months ago and I installed maya 7 - 8.5 and 2008 - For the most part I use 2008, but model in 8.5 as I have a lot of good tools for 8.5. So most of the work the last few months have been in 2008 - or premičre (lots of editing work lately) so I don`t know how long the problem has been there. Area has been no help - just told me to update.

My friend has told me that there was an update for 8.5 (ser pack 1 or something) - but can`t find a place to download and try that so he`s bringing it over 2mo. - I`m hoping it will sort it out. If not just have to lose the tools and stick to 2008 - man

I`m pissed that my auto update argument ran out with 2008 ext2.
__________________
All my images are in HD - Plz right click and view image.

3D Molder at AO.com.

X2 ,,
tweetytunes is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2008, 09:33 PM   #4
tweetytunes
Ravage3d - 10 years and still going
 
tweetytunes's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,418
Thanks: 62
Thanked 159 Times in 152 Posts
Default

Errrr the install of ser pack1 did nothing and on further looking its happening with 2008 as well. Even if I open maya and just leave it with nothing in the scene the memory is just going up - what the hell is going on ???

would say its a graphic card thing but other programs that are graphics based run fine - photoshop, mudbox no problem at all

Going for a reinstall of windows I think as I just watched it go up from 9,000k to 304,700k in just 2 min.

arrrrrrrrrrr
__________________
All my images are in HD - Plz right click and view image.

3D Molder at AO.com.

X2 ,,

Last edited by tweetytunes : 05-12-2008 at 09:38 PM.
tweetytunes is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 03:38 AM   #5
marlonjohn
Subscriber
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,937
Thanks: 0
Thanked 8 Times in 8 Posts
Default

Very odd, especially if its only happening in Maya? hmm
marlonjohn is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 10:21 AM   #6
Gen
Moderator
 
Gen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,457
Thanks: 13
Thanked 635 Times in 558 Posts
Default

I had that issue some time back, it was my video card, I'd just sit and watch it just climb and climb until it crashed, then my viewport started looking like a garbled mess.
Gen is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 08:35 PM   #7
tweetytunes
Ravage3d - 10 years and still going
 
tweetytunes's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,418
Thanks: 62
Thanked 159 Times in 152 Posts
Default

Well that seems strange - I have never had a problem with the card before.

Well reinstalling window s today so we will see
__________________
All my images are in HD - Plz right click and view image.

3D Molder at AO.com.

X2 ,,
tweetytunes is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 08:46 PM   #8
gster123
Moderator
 
gster123's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Manchester Uk
Posts: 6,300
Thanks: 1
Thanked 51 Times in 45 Posts
Default

Thats mental, maybe wrong drivers?
__________________
"No pressure, no diamonds" Thomas Carlyle
gster123 is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2008, 11:02 PM   #9
tweetytunes
Ravage3d - 10 years and still going
 
tweetytunes's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,418
Thanks: 62
Thanked 159 Times in 152 Posts
Default

I found the source of the problem but not the problem itself.

After reinstalling windows I tested maya and worked on it all day yestaday with no problems.

but 2day I started it up and the problems were back. The only differenace was I had copy my old prefs back in to my doc`s. So I went in and deleted my prefs and puff problem gone.

I have no idea what it was persicelly but resetting my prefs has seem to have done the trick
__________________
All my images are in HD - Plz right click and view image.

3D Molder at AO.com.

X2 ,,
tweetytunes is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2008, 12:39 AM   #10
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

Sounds like a memory leak. Google "maya memory leak" and you'll see a few hits regarding 8.5 (I personally didn't have these issues with 8.5 but I did have similar issues recently testing 2009.
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Old 09-12-2008, 02:09 AM   #11
tweetytunes
Ravage3d - 10 years and still going
 
tweetytunes's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Bolton - UK
Posts: 2,418
Thanks: 62
Thanked 159 Times in 152 Posts
Default

Yer I came across alot of chatter about that - but I have been using 8.5 for soooo long on this very setup and never had a problem - it just started out of the blue. Well it seems to have gone now so here`s hoping it does not come back as there does not seem like there is a fix for the memory leak problems for maya.
__________________
All my images are in HD - Plz right click and view image.

3D Molder at AO.com.

X2 ,,
tweetytunes is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Moderators on Simply Maya Miss_Nova Site News & Announcements 21 17-05-2011 01:24 AM
Maya Hair/Polygon Error ingram_no.7 Members Lounge 13 10-12-2010 11:27 AM
Simply Maya Resources Online Miss_Nova Site News & Announcements 1 08-12-2010 09:36 PM
LayoutTools for Maya 2011 is here... ctbram Members Lounge 1 06-12-2010 11:32 PM
Open a Lightwave file in Maya 2011 radiant777 Maya Basics & Newbie Lounge 2 04-12-2010 03:45 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletinŽ Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.