Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 24-06-2009, 08:15 PM   #1
3ddon
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default quadrangulate problem

I'm new 2 Maya,
My faculty gave me a male body model 2 practice unwrapping in Maya.
It is in .obj format.........when I open d file it shows all d faces as triangles,not quads.
when I use d option mesh---->quadrangulate it doesn't work.
plz help......
3ddon is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2009, 04:53 AM   #2
NextDesign
Technical Director
 
NextDesign's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,982
Thanks: 33
Thanked 532 Times in 471 Posts
Default

Quadrangulate only works when the meshes are triangulated a particular way. If you want to fix it, I'm afraid you'll have to go in, and delete the triangles by hand.
__________________
Imagination is more important than knowledge.
NextDesign is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2009, 12:36 PM   #3
3ddon
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Originally posted by NextDesign
Quadrangulate only works when the meshes are triangulated a particular way. If you want to fix it, I'm afraid you'll have to go in, and delete the triangles by hand.
10x nextdesign 4 reply..........
hmmmm,by hand..........
itz have heavy mesh........
3ddon is offline   Reply With Quote
Old 27-06-2009, 03:38 AM   #4
NextDesign
Technical Director
 
NextDesign's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 2,982
Thanks: 33
Thanked 532 Times in 471 Posts
Default

No problem mate. Sorry to be the bringer of bad news however :/
__________________
Imagination is more important than knowledge.
NextDesign is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2009, 12:54 PM   #5
3ddon
Registered User
 
Join Date: May 2009
Posts: 153
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

I found the solution...............:blush:
1st the model z in .chr format n it is in editable mesh,I converted it into editable poly,then I exported that model from max to .obj format,in the dialogue box I chosed quads..........
Thats it........
3ddon is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 03:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletinŽ Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.