Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 14-07-2009, 04:07 PM   #1
rasta3d
Registered User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default rendering

Hey all this is my first question on SimplyMaya.


I am working on a facial model in Maya and I wanna know how I can get the render window to be the same as the working area. Excuse my terminology.

The screen capture at the link below shows my work windows in the lower right and in the upper left corner the render window.

To get the smooth look in my work area I pressed '3'. But when I render I still get the polygon look. How can I get maya to render that same nurb look that i have in my work area?

Can some one help this newbie?


link: http://www.rossow-web.com/screen1.jpg
rasta3d is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2009, 04:26 PM   #2
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

If you're in the smooth preview (3 on the keyboard) Select your mesh:

Modify > Convert > Smooth Mesh Preview to Polygons

Then, just adjust the settings as needed in the channelbox for the polySmothFace node.

Otherwise, you could just use:

Mesh > Smooth

Just be aware that too much smoothing may slow down your modeling so save it for the end and just use the 3 key to preview. If you want to actually have a a smoothed version and poly side-by-side and on separate layers, you could read up on using Maya's poly proxy.
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Old 14-07-2009, 10:42 PM   #3
Chirone
Subscriber
 
Chirone's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: NZ
Posts: 3,124
Thanks: 11
Thanked 147 Times in 143 Posts
Default

you should be able to get the render window in the working area by going to a view panel, click panel and then somewhere there is the ability to change it to any of the other panels like hypershade, UV texture layout, render view etc (sorry, i dont have maya in front of me so i can't see the actual path)
you can also click those buttons on the left side there underneath the tools to change the layout of the panels
__________________


that's a "Ch" pronounced as a "K"

Computer skills I should have:
Objective C, C#, Java, MEL. Python, C++, XML, JavaScript, XSLT, HTML, SQL, CSS, FXScript, Clips, SOAR, ActionScript, OpenGL, DirectX
Maya, XSI, Photoshop, AfterEffects, Motion, Illustrator, Flash, Swift3D
Chirone is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
glass se7enhedd Lighting & Rendering 18 10-12-2010 02:27 AM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.