Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 16-11-2009, 04:34 PM   #1
knuffel
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default problem with ramps

Hi,

I connected a ramp to my shader, but I can not find the place2dTextur. Is there something new in Maya 2010?

And how can I switch from V RAMP to U Ramp?

Thanks for help
knuffel

Last edited by knuffel : 16-11-2009 at 05:14 PM.
knuffel is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2009, 01:31 PM   #2
Gen
Moderator
 
Gen's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: South FL
Posts: 3,457
Thanks: 13
Thanked 635 Times in 558 Posts
Default

I'm not using Maya 2010 but I can't imagine it changed that much since 2009.

If you're not in the Hypershade its just a simple matter of popping open the attribute editor for the shader and selecting the ramp tab and telling Maya to show the input for the ramp, which is place2DTexture.




And changing the ramp type:

Gen is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2009, 02:20 PM   #3
knuffel
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Hi,

sometimes a simple picture explains everything.

I have just noticed I used a ramp shader and not a ramp texture.

Thanks :bow:

Btw, it really has not change much.
knuffel is offline   Reply With Quote
Old 21-11-2009, 05:14 AM   #4
ROYCHAN85264
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

please del,thz
ROYCHAN85264 is offline   Reply With Quote
Reply


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem solving many dynamic objects in a pile? rohiniduggal Dynamics & Special Effects 3 14-01-2011 07:26 PM
apache environment problem andrew_sorensen Simply Maya Tutorials 4 08-12-2010 03:48 PM
Strange Problem - Unable to change attributes for multiple objects anthonysw3 Technical Issues 4 04-12-2010 11:56 PM

Thread Tools





A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.