Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 21-01-2003, 01:55 PM   #1
Aphex
Registered User
 
Aphex's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 99
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default // Error: Object not found: dynPaintScriptedPanel //

// Error: Object not found: dynPaintScriptedPanel //


Help!
I was making a tree anim last night and was using the paint effects panel fine, then i saved to goto bed.

Next day i load my file and it won't let me use the paint effects panel although the tree is still there as i left it, if i try opening the panel via the menu it wont paint anything, and if i try to force a render it gives me a fatal error????

I select my 'simpleline' (tree) press the 8 key and wallop it gives me this-
// Error: Object not found: dynPaintScriptedPanel //


Also i only have 1 tree a few branches and leaves but its lagging to hell, this cant be right surely?

Any thoughts?

------------------------------------
o/s Windows 2000 professional
VIA motherboard (latest 4in1 adapters) installed
pIII gig
256 ram
geforce2 3d prophet gts 32mb
Aphex is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2003, 02:13 PM   #2
3djoe
Subscriber
 
3djoe's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: CT USA
Posts: 566
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Did you try deleting userprefs.mel in you maya directory. Try that it may work.
__________________
Never Do Today What You Can Put Off Till Tomorrow..
My New Site MayaFx.com
3djoe is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2003, 10:12 PM   #3
Aphex
Registered User
 
Aphex's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 99
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

That sounds good Joe, i've also been getting errors when i open up other files, it comes up in the 'output screen' when i load maya from double clicking a file, it says something about some value baing too low, then when i look at maya, the bottom status bar says user prefs saved in userprefs.mel, so you could be on to a winner there, i'll go and try it now, to be on the safe side i'll remove the file to my d-top an see what happens..........
Aphex is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2003, 10:43 PM   #4
Aphex
Registered User
 
Aphex's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 99
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Damn it didn't work, i just don't get it??

but like i said it did work the first time i used it, then the next time i just get that error message.

I even tried starting a fresh project from scratch, followed the tutorial just like the first time, but it still won't work

Some file must be corrupt or something, its chuffed me right off making trees was fun
Aphex is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2003, 10:46 PM   #5
3djoe
Subscriber
 
3djoe's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: CT USA
Posts: 566
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

copy all of ther prefs in your maya dir. then delets them all. and restart Maya it may work.
__________________
Never Do Today What You Can Put Off Till Tomorrow..
My New Site MayaFx.com
3djoe is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2003, 11:04 PM   #6
Aphex
Registered User
 
Aphex's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 99
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

The only other prefs in there were the 'window prefs' but deleting them didnt work either?
--------------------------------


The other files in there are-- userRunTimeCommands.mel, userColors.mel, userHotkeys.mel, userNamedCommands.mel
(i opened them with notepad and mostly appear empty)

Should i delete these too?

Last edited by Aphex : 21-01-2003 at 11:08 PM.
Aphex is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2003, 11:14 PM   #7
3djoe
Subscriber
 
3djoe's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: CT USA
Posts: 566
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Yes delete all of them just remember to make a copy just in case.
__________________
Never Do Today What You Can Put Off Till Tomorrow..
My New Site MayaFx.com
3djoe is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2003, 11:40 PM   #8
Aphex
Registered User
 
Aphex's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 99
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

nope, still the same, it must be sumthin in one of these *.mel files in the paint effects folder----


heres the error-- // Error: Object not found: dynPaintScriptedPanel //


Heres the files i found--- dynPaintEditorMenu.mel (2kb), dynPaintMenus.mel (50kb), dynPaintPanel.mel (9kb), dynPaintSwapPanelPress.mel (2kb), dynPaintToolbar.mel (24kb)

I've noticed all these .mel files are programmable, but i'm no programmer

The only thing i can think that may of happened is when i saved my file the first time, i did so with the painteffects panel open with a rendered tree in it, has this caused a bugged overwrite of one of these files maybe, are there any buggy issues concerning the paint panel maybe?

I'm running maya 4.0
Aphex is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.