Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 28-01-2011, 09:56 PM   #1
Stephen
Subscriber
 
Stephen's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: northampton
Posts: 242
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
Default IKSpline with clusters

Hi folks.
I am setting up a standard tounge for a dog which is deformed with the offset on the IKspline.

The issue I have is that when I create clusters to deforem the curve and arent them to a joint so they go along for the ride they dont have any effect on the curve and the tounge setup stays where is it in the scene. BUT! if I select the clusters them selves the curve does move, it's only when I parent them to a joint and rotate that joint nothing happens.

So why doesnt the curve move when the clusters are parented to a joint?

Thanks for any help
S
Attached Files
File Type: zip IKSpline With clusters.zip (10.8 KB, 24 views)
__________________
It is by my will alone I set my mind in motion
www.origin3d.co.uk
Stephen is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Stephen For This Useful Post:
Old 29-01-2011, 01:49 AM   #2
stwert
EduSciVis-er
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toronto
Posts: 3,371
Thanks: 74
Thanked 709 Times in 642 Posts
Default

Well I can't seem to read your file with 2009, but I tried setting up a cluster parented to a joint, and rotating the joint does move the curve, so not sure what's up in your particular case. If you upload a .ma I might be able to modify the file and read it.
stwert is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to stwert For This Useful Post:
Old 29-01-2011, 09:39 AM   #3
Stephen
Subscriber
 
Stephen's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: northampton
Posts: 242
Thanks: 0
Thanked 11 Times in 11 Posts
Default

Sorry about that it is a Maya 2011 file here is an .ma cant remember if "ignore version" is available in 2009 in the open options.
Attached Files
File Type: zip IKSpline With clusters.zip (22.3 KB, 22 views)
__________________
It is by my will alone I set my mind in motion
www.origin3d.co.uk
Stephen is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Stephen For This Useful Post:
Old 29-01-2011, 04:56 PM   #4
stwert
EduSciVis-er
 
Join Date: Dec 2005
Location: Toronto
Posts: 3,371
Thanks: 74
Thanked 709 Times in 642 Posts
Default

Yeah it is, but I still got errors. I tried modifying the .ma in notepad for 2009, but it still doesn't want to open. Not sure where the incompatibility is lying. Hopefully someone else can read it.
stwert is offline   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to stwert For This Useful Post:

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.