Maya Training

Introduction to Hard Surface Modeling

Maya Training

Interiors and Furniture Vol 1 & 2 - Modeling & Cloth

Maya Training

Shading, Lighting and Rendering the Bedroom in MR

Maya Training

Robot volume one - Modeling with animation in mind

Maya Training

Spach-Alspaugh House the complete courseware

Maya Training

Burt The Cartoon Dinosaur Vol 01 - Modeling

New Maya Training

Robot Volume 02 - Hybrid Rigging
You are here > Home > SimplyMaya Community Forums
Loading

Welcome to Simply Maya

Please Sign in or Sign up for an account

Member Login

Lost your password?

Not a member yet? Sign Up!

Old 16-06-2003, 05:09 AM   #1
markw2003
Subscriber
 
markw2003's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question obj import -- polys don't texture

Help please. I've been importing OBJ files into Maya and having trouble applying shaders. I've used the stone shaders from the aliaswavefront site on polygons and nurbs made within Maya -- no problem -- but applied to my imported objects in the same file only the basic color, transparency effects show up. No bump, for instance. Something to do with the 2d textures...?

This has happened on mac and pc for me.
markw2003 is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2003, 05:45 AM   #2
NitroLiq
Moderator
 
NitroLiq's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: New York
Posts: 2,133
Thanks: 0
Thanked 10 Times in 9 Posts
Default

Did you double-check the shader's attributes to make certain there's something plugged into the bump node when applied to the imported object?
__________________
"Terminat Bora Diem, Terminal Auctor opus."

Last edited by NitroLiq : 16-06-2003 at 05:48 AM.
NitroLiq is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2003, 09:34 AM   #3
caligraphics
Registered User
 
caligraphics's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Billund, Denmark
Posts: 992
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

and check how the UV are laid out
__________________
Carsten Lind
Senior 3D Artist,
Maya Software Manager & Maya Instructor
LEGO Systems A/S
caligraphics is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2003, 02:47 PM   #4
markw2003
Subscriber
 
markw2003's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

Here's my test example. Cube and ring are both textured with the same shader. The ring ignores images attached to the color node and just displays a basic default color.

By "check how the uvs are laid out" do you mean cylindrical mapping, automatic, etc? I've tried both; the UV texture editor shows the shader applied. Otherwise, my semi-newbie brain doesn't understand.
Attached Thumbnails
 
markw2003 is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2003, 05:32 PM   #5
markw2003
Subscriber
 
markw2003's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Default

just sos you knows, I tried out the results mentioned in :

http://forums.simplymaya.com/showthr...&threadid=6299

Used the Relationship Editor to create a new uv set and connected the texture nodes to it -- got some action from that. Not sure which type of mapping I used... maybe planar, anyway, there you go...
markw2003 is offline   Reply With Quote

A little bit about who we are
Links you might find useful
Catch up with SimplyMaya
SimplyMaya specialises in Maya tutorials. We offer over 1,000 individual Maya training videos, ranging from basic Maya tutorials through to intermediate Maya tutorials. Our tutorials are created by instructors with industry experience and are designed to get you up and running in Maya quickly without making it seem like hard work.

Copyright © 1999-2015 SimplyMaya - vBulletin® Copyright © 2000-2015, Jelsoft Enterprises Ltd.